Manresa presenta la prova pilot “El Menú del Pelegrí” per donar a conèixer als estudiants la figura de sant Ignasi i cuina ignasiana

L’activitat,  impulsada  per l’Ajuntament  dins el marc de Manresa 2022 i el projecte Educació 360 – Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona, s’ha realitzat a l’escola Renaixença i ha inclòs  la visita teatralitzada d’Ignasi de Loiola.

imagen

Sant Ignasi de Loiola ha visitat avui l’escola Renaixença per explicar la seva vida i la seva obra i per donar a conèixer la cuina ignasiana a un grup d’estudiants d’aquest centre escolar. Es tracta d’una prova pilot anomenada “El Menú del Pelegrí”, programada dins el marc de Manresa 2022 i amb la col·laboració del projecte Educació 360 – Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona.

 

Aquesta activitat ha tingut lloc aquest migdia al menjador de l’escola amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; el director de l’escola Renaixença, Pere Cano; i l’actor que teatralitza el paper de Sant Ignasi, David Ribera. Al dinar ignasià, amb un ambient excel·lent, hi ha assistit gairebé una cinquantena de persones entre alumnat, professorat i personal que hi treballa al centre escolar manresà.

 

La prova pilot consisteix en la presència d’un dinamitzador, l’actor David Ribera, que sempre fa el paper de Sant Ignasi de Loiola en visites guiades i activitats educatives que es fan a Manresa. Durant aquest curs escolar, el pelegrí de Loiola ha visitat 14 escoles de la ciutat i s’adreça principalment a l’alumnat de P4.

 

Brou vegetal, pollastre amb herbes provençals i dolç del pelegrí


En aquesta activitat a l’Escola Renaixença ha explicat la figura de sant Ignasi i també els aliments que hi havia a la seva època etc. A partir d’aquí s’explica a l’alumnat el menú del dia, que té unes característiques saludables i inspirades en els aliments habituals de l’època ignasiana. El menjar que es presenta és un brou vegetal; de segon un pollastre al forn amb herbes provençals; acompanyat de pa rústic i finalment, de postres, dolç del pelegrí.

 

Aquesta activitat dinamitzadora es realitza a l’espai educatiu del menjador, i s’adreça  als nens que es queden a dinar al centre escolar. Per dur-la a terme s’ha tingut a compte  la predisposició de l’escola Renaixença, atès que és un centre que té cuinera pròpia i ha facilitat la possibilitat de cuinar un menú que no és habitual per a ells. Un cop acabada l’activitat cada nen ha rebut un bol de sant Ignasi de regal.

 

Aquesta nova proposta té una doble funció educativa; per una banda permet als alumnes conèixer la figura de Sant Ignasi, endinsar-se i aprendre les característiques de la cuina època ignasiana i, alhora,  subratllar l’aprenentatge sobre els hàbits alimentaris saludables.   

 

Un cop celebrada aquesta prova pilot i valorats els resultats de l’experiència, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar aquest projecte a més escoles durant curs vinent.

 

El regidor Joan Calmet ha mostrat la satisfacció per una nova activitat “molt atractiva i interessant que s’emmarca dins el pla estratègic de Manresa 2022 en la vessant la vessant cultural i educativa". Per la seva part, Pere Cano ha agraït la confiança de l’Ajuntament per aquesta iniciativa i ha subratllat la voluntat de l'escola Renaixença “de continuar col·laborant amb projectes de ciutat que contribueixin a millorar la educació i formació dels nostres alumnes”.

 

Documents relacionats

  • imagen