El festival CLAM va arrencar ahir i inicia un cap de setmana ple de pel·lícules i activitats

L’acte d’inauguració es va celebrar a l’Espai Plana de l’Om de Manresa i va comptar amb la presència dels alcaldes de les tres ciutats que en aquesta 15a edició comparteixen el certamen, Manresa, Navarcles i Avinyó.
 

imagen

Els alcaldes de Manresa, Navarcles i Avinyó, Valentí Junyent,  Llorenç Ferrer i Eudald Vilaseca, respectivament, acompanyats pel director del CLAM, Serafí Vallecillos, van donar ahir al vespre, a l’Espai Plana de l’Om de  Manresa, el tret de sortida de la 15a edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya.

 

Després dels parlaments es va projectar la primera de les 50 pel·lícules que ofereix el festival, el film nord-americà Lucky, l’última pel·lícula del protagonista de "Paris Texas" Harry Dean Stanton, que va morir l’any passat, i que va rebre l’ aplaudiment dels espectadors que van assistir-hi a l’estrena.

 

La projecció suposa el tret de sortida d’una edició que durà altres projeccions importants del millor cinema social internacional així com diverses activitats paral·leles amb el tema “La revolució tecnologia i el bé comú” com a eix central que convida al debat i la reflexió. L’Espai Plana de l’Om de Manresa, l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles i local Catalunya d’Avinyó seran els equipaments oficials del Festival.

 


Una programació cinematogràfica amb més d’una vintena d’obres, el lliurament del 15è Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat  l’entitat VOZES, una taula rodona sobre la temàtica del festival, un debat-vermut sobre la relació de la tecnologia i les guerres a l’Àfrica, un pel·lícula musicada en directe a càrrec de Jaime L. Pantaleon,  cinema infantil, presència de directors i professionals del cinema i l’homenatge al gran director Agustí Villaronga, seran alguns dels atractius d’aquest primer cap de setmana d’un CLAM que finalitzarà el 6 de maig.



Entre la programació es podran veure pel·lícules molt destacades com Un jour ça ira, un documental sobre un centre de menors de París on es treballa contra l’exclusió social; Horse riders, un film macedoni sobre un jove sense sostre i discapacitat; Western, una història de treballadors d’una empresa alemanya deslocalitzada a Bulgària; Los perros, que narra el descobriment d’un passat familiar vinculat a la dictadura d’Augusto Pinochet; o el documental Shootball que denuncia els abusos sexuals comesos a diverses escoles dels maristes a Catalunya.

 

A més, del 26 d’abril a l’1 de maig a l’Espai la Plana, tothom que ho desitgi,  podrà veure el curtmetratge “Cornerstone VR” presentat per l’empresa Visyon amb ulleres de realitat virtual.  La mateixa experiència es podrà gaudir la setmana vinent a Navarcles. 

 

Per a més informació de la programació consultar http://clamfestival.org/

 

Documents relacionats

  • imagen