80 obres opten a alçar-se amb els premis establerts en el concurs de relat breu Oller del Mas

El jurat encarregat de fallar el CONCURS DE RELAT BREU OLLER DEL MAS, integrat per Pilar Argudo, Aro Sáinz de la Maza i Eduardo Hojman, haurà de triar entre les 80 obres que han concorregut a la primera edició d’aquest certamen literari.

Els treballs presentats al concurs, promogut per l'agència literària LETRAS PROPIAS i recolzat per l'editorial Alrevés, tenen procedència tant nacional com a internacional (Colòmbia, Argentina, Perú…). Les temàtiques triades pels autors són molt variades, abasten des de les fantasies ultraplanetaries (ciència ficció) fins als temes socials, passant pel gènere policíac, marcat en moltes ocasions per derivacions polítiques que desemboquen en entramats de corrupció que es resolen de manera sorprenent i inesperada, o pel relat amb tints històrics que es remunten fins a l'edat mitjana. En alguns casos, també pot veure's que la gastronomia aconsegueix tints literaris de primer ordre.

Els premis establerts permetran que el guanyador es porti un premi en metàl·lic de 650€ i l'editorial Alrevés publicarà l'obra guanyadora al costat d'una selecció dels millors relats participants en el concurs. A part, Oller del Mas premiarà als autors seleccionats perquè es publiqui el seu relat amb una Ampolla de col·lecció Magnum Especial Etiqueta que serà embotellada en exclusiva per commemorar el concurs.

L'heretat Oller del Mas, situat al terme municipal de Manresa, té els seus orígens històrics situats entorn dels segles X-XI, s'erigeix com a gran centre productor de vi donant lloc al celler Oller del Mas, empresa capaç de registrar unes 35.000 ampolles de vi a l'any emparades per la denominació Pla de Bages les característiques diferencials de la qual vénen marcades pel raïm Picapoll, preuada varietat autòctona que es conrea únicament en aquesta zona i permet elaborar vins caracteritzats per les seves aromes fresques i afruitats i per les seves textures personals i esplèndides que s'han convertit en símbol d'identitat del Bages.