Arrenca la 3ª fase del projecte Basket beat amb la participació d’una vintena de joves a la Plaça Major

Tot i la pluja els joves es van aplegar sota les arcades de l’Ajuntament per posar en pràctica les seves dots musicals amb les pilotes de bàsquet. Les properes sessions es duran a terme els dimarts 15, 22 i 29 de maig i els dissabtes 12 i 26  de les 6 a les 7.30 de la tarda, a la Plaça Major.

imagen

Ahir dimarts va començar la tercera fase del projecte Basket beat, que consisteix en realitzar tallers amb grups d’aprenentatge on els joves utilitzen  la pilota de bàsquet, el propi cos i el joc per tal de treballar l’expressió artística i convivencial, amb una mirada crítica de transformació social.

 

En la sessió d’ahir, tot i la pluja, hi van participar una vintena de joves que es van aplegar sota les arcades de la Casa Consistorial per posar en pràctica les seves dots musicals amb les pilotes de bàsquet. En el grup hi havia joves que van participar de la primera fase, joves del cicle formatiu d’animació sociocultural i també d’altres que s’han anat sumant a partir de les sessions a les places del passat dijous i divendres, així com joves que títol individual s’han inscrit per participar del projecte.

 

En aquesta fase s’han programat 6 sessions, contant la d’ahir, que es duran a terme a la Plaça Major els dimarts 15, 22 i 29 de maig i els dissabtes 12 i 26,  de les 6 a les 7.30 de la tarda.

 

El projecte Basket beat

 

El passat més de març, va aterrar a Manresa el projecte Basket beat. En una primera fase es va fer una prova pilot en dos grups de joves; amb els alumnes de tercer i quart d’ESO del Guillem Catà i l’altre amb joves del Casal de joves la Kampana. En total es van desenvolupar 8 sessions a cada grup i hi van participar un total de 30 nois i noies.

 

La segona fase del projecte, que va incloure sessions a l’espai públic, es van desenvolupar el 2 i 3 de maig a diferents places de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte i joves que volguessin se sumessin a la iniciativa.

 

Finalitat del Basket beat

 

Des dels Programes d’Acollida i Joventut es  té un especial interès en treballar espais diversos de relació dels i les  joves de la ciutat, per tal d’afavorir la interacció, la convivència dins la diversitat, la creació i el valor de fer coses junts que alhora permetin la seva visibilitat social i la posada en valor de les seves capacitats. Tot això en àmbits com  l’escolar, el lúdic-educatiu,  de temps lliure i de carrer, etc.

 

Basket beat, neix l’any 2009 a Barcelona en el marc de la fundació Rivermúsica, passant posteriorment pel seu compte a un treball de difusió  a nivell internacional i dins del país. 

 

Els tallers de Basket beat permeten situar les persones en  tres estats diferents, tal i com comenta la pròpia entitat: la reducció de les diferències entre els participants (que permet la pilota), el descobriment de l’objectiu comú, que és fer música junts, i la trobada amb l’altre (que permet el mateix grup del taller)

 

Lideratge de l’Ajuntament amb el suport de la diputació de Barcelona

 

L’Ajuntament de Manresa va demanar l’any 2017 poder portar a terme un projecte de tallers de Basket beat a la ciutat, en diferents àmbits de treball i execució, a través de la oferta del catàleg anual de la Diputació de Barcelona (depenent de la Gerència de serveis d’Igualtat i Ciutadania) i dins la línia de treball de projectes de convivència, diversitat i drets civils. 

 

El projecte aprovat per la Diputació suposa la contractació de l’associació Basket beat: Esport, Art i Acció Social,  per tal de dur a terme aquets projecte, per un import de 6.000 euros, i un termini d’execució que va de finals del 2017 a maig-juny del 2018.

 

El Servei de convivència, diversitat i participació ciutadana de la diputació de Barcelona, treballa per la promoció de la convivència mitjançant accions que es basen en el reconeixement de la diversitat, el foment dels drets civils i la no discriminació, i la promoció de la cultura del diàleg. Concretament a l’espai públic, comunitats de veïns/es i als equipaments públic. Per això, des de la diputació es dona  suport el projecte Basket Beat amb la voluntat de fomentar el  vincle, coneixement i respecte mutu i l’ús de l’espai públic entre les persones joves.

Documents relacionats

  • imagen