El millor ball esportiu i de competició s’exhibeix aquest diumenge al 14è Trofeu Ciutat de Manresa

Es disputarà al Complex Esportiu Vell Congost, sota l´organització del Club de Ball Esportiu Swing Manresa,  i amb una participació de 250 ballarins

imagen

Per catorzè any consecutiu, el Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb el suport de l´Ajuntament de Manresa organitzarà aquest diumenge 13 de maig, al Complex Esportiu Municipal Vell Congost, el trofeu Ciutat de Manresa 2018 de Ball Esportiu i de Competició. Els detalls d´aquest esdeveniment han estat presentats avui pel regidor d´Esports de l´Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, Jesús Rubio.

 

Jordi Serracanta ha posat en valor “el treball diari del club Swint Manresa i la continuïtat d’aquest esdeveniment que porta a casa nostra el millor ball esportiu, un fet que mostra un cop més la riquesa esportiva de la ciutat”. Per al regidor d’esports la bona entesa entre el binomi clubs-ajuntament, sumada a l’existència d’unes bones instal·lacions esportives, és la clau per garantir que la ciutat exerceixi la capitalitat i faci d’amfitriona de competcions en moltes disciplines.  Finalment, Serracanta ha fet una crida a la ciutadania perquè diumenge s’acosti al Complex Vell Congost “per gaudir d’aquest espectacle com és el ball esportiu”.

 

Per la seva part, Jesús Rubio ha mostrat la satisfacció per celebrar, un any més, un esdeveniment “atractiu, que agrada molt a públic” per les seves característiques plàstiques i estètiques i que preveu la participació "de nens i nenes de més de 5 anys fins a parelles que superen els 70 anys”.

 

El president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, ha explicat que a més de la participació habitual de ballarins i ballarines de molt nivell, enguany, com a novetat, en aquesta edició cal destacar la competició Open Diversity, formada per parelles mixtes amb ballarins de discapacitat intel·lectual. Aquesta és la primera vegada que el Trofeu Ciutat de Manresa de Ball Esportiu promou i facilita la inclusió de totes les persones en aquesta disciplina.

 

Ja són 14 Trofeus Ciutat de Manresa ininterrompudament des del 2007 fins aquest de 2018 (la primera edició va ser l’any 2002). Aquest fet, juntament amb la gran quantitat d’entrenadors, ballarins i èxits esportius aconseguits, fan de Manresa ciutat i capital de referència estatal en aquesta modalitat esportiva.  La implicació i arrelament del Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb la ciutat ha estat una constant amb el pas dels anys.

 

La competició del diumenge és puntuable en el circuït de competicions del rànquing estatal en les modalitats de balls estàndards i balls llatins, i preveu una  participació de 250 esportistes que seran jutjats per 5 jutges estatals. Les parelles participants provenen de diferents comunitat de l’estat espanyol ( Balears, Madrid, País Basc, València, Aragó, entre altres) i, com és habitual, amb una molt bona participació  de les nostres comarques, amb ballarins a partir  dels cinc anys d’edat.

 

12 hores de ball i, per primer cop, també  amb ballarins amb discapacitat intel·lectual


Com és habitual en les últimes edicions es condicionarà i engalanarà el Complex  Vell Congost per a convertir-lo en una fantàstica pista de ball on sonarà la música de forma ininterrompuda durant dotze hores, de les 9.00 del matí fins les 21.00h del vespre.

 

Durant tot el dia hi haurà un gran ventall de competicions (42 competicions), que les fan ser molt atractives per a tots els públics. Des de les categories d’edat més menuda (Juvenil, Júnior) amb edats des dels 5 fins als 15 anys que el fa molt atractiu al públic més familiar, a altres amb categories més grans (Youth i Adult) fins als 25 anys i amb la màxima categoria, així com competicions adreçades al públic de més edat representat per la categoria Sènior (a partir de 45 anys). Cada categoria té el seu espai i el seu moment en la competició, la qual cosa garanteix l’interès i el ritme de la competició durant tota la jornada.

 

El Trofeu Ciutat de Manresa arriba just una setmana abans del Campionat de Catalunya d’enguany (Reus és la ciutat on es faran els campionats), la qual cosa farà que moltes parelles arribin a Manresa per preparar-se. El Club Swing Manresa hi presentarà 25 parelles, moltes de les quals  aconseguiran varis campionats i llocs de privilegi.

 

Documents relacionats

  • imagen