Uns 150 joves participen en una dinàmica per reflexionar i posar en valor la diversitat afectiva i sexual LGTBI+

L’objectiu és informar, debatre i conscienciar a adolescents i joves dels centres educatius de secundària i universitats de Manresa sobre la diversitat sexual i afectiva en el marc del dia internacional contra la LGTBIfòbia.

 

imagen

Per segon any consecutiu, l’Oficina Jove del Bages ha desplegat, al llarg d’aquesta setmana, una campanya sobre la diversitat afectiva i sexual LGTBI+ per sensibilitzar i informar a adolescents i joves dels centres educatius de secundària i universitats de Manresa per reflexionar sobre la diversitat sexual i afectiva en el marc del dia internacional contra la LGTBIfòbia

 

La dinàmica, que ha estat participada per uns 150 joves, consisteix en presentar-los unes preguntes sobre situacions quotidianes amb les quals es troben persones LGTBI+ i a través d’unes cartes que contenen icones d’emocions han de mostrar com se sentirien si ells es trobessin amb aquella situació. A partir d’aquí el dinamitzador/a intenta orientar els i les joves al debat i la reflexió.

 

A través del joc es vol conscienciar i fomentar valors, tant com actituds de respecte, d’acceptació per evitar conductes discriminatòries i homòfobes i que ajudin a trencar mites i estereotips al voltant de persones LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals).

 

Aquestes accions s’han portat a terme al campus universitari amb el suport dels alumnes d’ASCiT, i també, als centres educatius de secundària que participen habitualment del Projecte “El Punt Al Pati”.

Documents relacionats

  • imagen