El Ple del mes de juny aprova un acord per intentar evitar l'enderroc de l'edifici de la plaça Bages

En la mateixa sessió s’ha aprovat la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la intervenció administrativa d’Activitats Instal·lacions i Serveis que té l’objectiu de fer més àgil l’obertura d’establiments

El Ple municipal del mes de juny ha aprovat ahir amb els vots favorable de tots els grups llevat del grup municipal dela CUPun acord per evitar l’enderroc del bloc de pisos habitat de la plaça Bages número 1 de Manresa. L’acord serà presentat davant el jutjat del contenciós administratiu número 10 de Barcelona per intentar assolir el vist-i-plau del jutge.  L’acord signat per l’alcalde Valentí Junyent i el denunciant, Antoni Gener, estableix una compensació econòmica de 850.000 euros i una permuta de terrenys. El Ple l’aprova per 21 vots afirmatius (10 CiU, 3 PSC, 3 ERC, 3 PP i 2 PxC), i 2 abstencions (2CUP).

En la mateixa sessió s’ha aprovat la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la intervenció administrativa d’Activitats Instal·lacions i Serveis que té l’objectiu de donar més facilitats i simplificar els tràmits a l’hora d’obrir un establiment comercial. El Ple l’aprova per 21 vots afirmatius (10 CiU, 3 PSC, 3 ERC 3 PP i 2 PxC) i 2 abstencions (2CUP).

El Ple ha donat llum verd a l’empresa municipal Fòrum perquè concerti un nou préstec i en refinanci un altre amb l’objectiu de permetre que l’empresa municipal de rehabilitació pugui fer front amb els bancs i els seus treballadors. El Ple l’aprova per 18 vots afirmatius (10 CiU, 3 PSC, 3 ERC i 2 CUP), i 5 abstencions (3 PP i 2 PxC).  

El ple ha aprovat també una esmena presentada per CIU a una proposició del grup municipal dela CUPen suport de la “Setmana dela Dignitata Catalunya”. Durant el ple s’ha aprovat que a la façana nel número 5 de la plaça Major es penjarà la setmana vinent una pancarta o banderola on es llegirà “per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”. Durant la sessió, fent servir el reglament de participació ciutadana, ha intervingut Martín Cárdenas Parra explicant que ho feia en nom dels aturats que hi ha a Catalunya. Finalment aquesta esmena de CiU s’aprova per 15 vots afirmatius (10 CiU, 3 PP, 2 PxC), 5 vots negatius (3 PSC i 2 CUP) i 3 abstencions (3 ERC).