El govern municipal presenta al Ple les bases per a l’atorgament de microcrèdits adreçats a rehabilitar habitatges buits al Centre Històric

Els microcrèdits seran d’un import màxim de 6.000 euros, sense interès. L’iniciativa forma part de les actuacions que preveu el Pla Local d’Habitatge per al període 2017-2022, amb l’objectiu de fomentar la rehabilitació i disposar de més habitatges de lloguer disponible.

imagen

El govern de l’Ajuntament de Manresa porta avui a votació en el Ple Municipal les bases reguladores per a l’atorgament de microcrèdits a petits propietaris, per a l’arranjament d’habitatges buits al Centre Històric.  Aquesta iniciativa forma part del Pla Local d’Habitatge de Manresa per al període 2017-2022 que preveu, entre els seus objectius generals, fomentar la rehabilitació i condicionament d’habitatges privats, amb el doble objectiu de millorar de les condicions d’habitabilitat del parc d’habitatges envellit i disposar de més habitatges de lloguer assequible.

Les bases d’aquests microcrèdits estableixen que hi haurà una convocatòria pública en règim de concurrència pública per ordre de presentació de sol·licituds; que els crèdits seran d’un màxim de 6.000 euros (IVA exclòs), sense interès, i a retornar en quotes mensuals en un termini màxim de 3 anys. Les obres tindran un termini d’execució de 4 mesos i estan adreçades a aconseguir els les condicions mínimes d’habitabilitat. L’àmbit d’actuació serà el Centre Històric i els  beneficiaris les persones físiques o jurídiques, quedant exclosos els grans tenidors.

Les obres susceptibles de ser finançades són la dotació dels elements mínims de cuina (aigüera, cocció, extradició de fums); de la cambra higiènica (rentamans, inodor, plta de dutxa, ventilació); l’accessibilitat interior; instal·lació elèctrica mínima, instal·lació d’aigua calenta; instal·lació de rentadora; instña·lació de portes; mesures d’eficiència energètica; treballs per evitar problemes de salubritat, entre d’altres actuacions prioritàries per assegurar les condicions mínimes d’habitabilitat.

Les bases reguladores per a l’atorgament d’aquests microcrèdits han estat elaborades pel Servei d’Urbanisme, amb la participació transversal dels tècnics vinculats amb l’Oficina Municipal d’Habitatge.

 

 

Documents relacionats

  • imagen