El Centre de Normalització Lingüística Montserrat acull l’exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua completa'

La mostra, que es podrà veure fins al 31 de maig, consisteix en 8 blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia.

imagen

La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a commemorar Pompeu Fabra, coincidint amb el 150 aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Per aquest motiu s’han organitzat  centenars d’actes arreu del territori en memòria i reconeixement d’aquest excepcional científic, que va codificar i modernitzar la llengua catalana, fent-la apta per als diversos estils i funcions.

 

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat, situat al passeig Pere III, 68 de Manresa, acollirà l’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa, que es podrà visitar fins al 31 de maig, de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia, i de dilluns a dijous de 4 a 7 de la tarda. 

 

La mostra inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia.

 

Després de Manresa, l’exposició viatjarà a Igualada, a la Biblioteca Central, i a més de 80 espais de 50 localitats al llarg de l’any 2018 per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística i gràcies a la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Documents relacionats

  • imagen