La Plana de l’Om exhibeix el pols cultural del Centre Històric

Amb motiu de la celebració de l’ExpoBages, la Plana de l’Om de Manresa ha acollit aquest cap de setmana  passat “El Batec del Centre Històric”, un espai per donar a conèixer les iniciatives culturals que s’impulsen des d’aquest entorn de la ciutat. 

imagen

La Plana de l’Om ha estat ocupada enguany per El Batec del Centre Històric, la proposta del Comissionat del Centre Històric de Manresa per fer de paraigües a les iniciatives culturals d’aquesta zona de la ciutat amb motiu de la celebració de l’ExpoBages. Sis artistes, escollits per sis programacions culturals del popular Barri Antic - Barlins Teatreria, Manrusionica, la Jam del Nais, Mercat de Música Morta de Manresa, Festival de Jazz del Vermell i Tarima - han representat el múscul creatiu del centre. L’espai de mostra ha fet de paraigües a altres iniciatives, com l’enquesta sobre percepció del Centre Històric.

 

En un espai cuidat i acollidor i amb una Plana de l'Om vestint les seves millors gales, l’espai de El Batec va rebre dissabte al matí la concurrència dels primers visitants, amb un concert vermut de la cantautora Anaïs Vila, promogut per L’Englantina. A la tarda, l’afectació de la pluja va obligar a cancel·lar els actes previstos, en els quals s’havien de mostrar els projectes de Barlins Teatreria (representat per la poetessa Sònia Moya), Manrusionica (representat per Bofirax) i la Jam del Nais.

 

Diumenge el temps va respectar un matí molt concorregut i mostrant potència amb una nova proposta de L’Englantina, amb el rock dels mítics manresans El Amante Virgen. A la tarda, Arya Cano va encetar l’exhibició de projectes amb el seu tribut a The Cranberries, representant el Mercat de Música Morta de Manresa. Amb un ambient in crescendo, el duet de Marta Molina i el pianista manresà Jofre Fité va posar versions pop en clau de jazz en representació del Festival de Jazz del Vermell. Va ser, però, durant l’actuació de Sèlia, el trio manresà proposat pel circuit de talent emergent TARIMA, en què la Plana va enganxar a concurrents i passejants.

 

L’estand de El Batec del Centre Històric va servir també de paraigües i promoció a iniciatives socioculturals com el Pintxo-pote de L’Antic, que canvia de dijous a dimecres la seva celebració de maig a setembre, o a l’activitat febril de Comerciants i Amics de la Plaça Gispert en la seva Primavera a la Gispert. Des de l’estand mateix es podia contestar també l’enquesta de percepció del Centre Històric, que ja ha recollit més de 1000 respostes i que es pot respondre fins el dia 27 de maig a manresa.cat/enquestaCH.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen