El 15% de visites que rep el Centre d'Interpretació del carrer del Balç és turisme estranger

Els turistes, de procedència molt variada però amb predomini dels francesos, representen un increment del 5% en relació als anys anteriors durant els mesos de juny, juliol i agost (fins el dia 15) d’enguany.

imagen

El Centre d’Interpretació medieval del carrer del Balç ha incrementat aquest estiu un 5% el turisme estranger en relació als anys 20 12 i 2013. Els turistes, de diferents nacionalitats però principalment europeus i provinents de França, representen el 15% del total de visites que ha rebut el Centre d’Interpretació durant els mesos de juny, juliol i fins el 15 d’agost d’enguany.

Durant aquest mateix període els visitants espanyols han augmentat un 4%, que representa un 17% del total, i pel que fa al turisme català continua sent el més majoritari amb el 68% del total de les visites.

També es pot comprovar que aquesta primera quinzena d’agost ha estat més activa amb 213 visites, les quals superen les 121 de l’any passat i les 70 de l'any 2012.

En relació a les xifres totals també es pot advertir com el nombre de visitants ha augmentat any rere any, des que l’any 2012 el Centre d’Interpretació va començar a obrir portes de dimarts a diumenge de 10 a 2 del migdia, i els dissabtes de 5 a 8 de la tarda pel turisme individual durant els mesos d’estiu, inclòs el mes d’agost.

Així, aquest any, durant els mesos d’estiu, s’han comptabilitzat 1.627 visites que contrasten amb les 1.284 visites de l’any 2013 i les 822 del 2012. Aquest augment s’ha produït gracies a activitats com les edicions del Festapes, organitzades durant els mesos de juny i juliol, i l’estrena del festival de teatre “A pell”, que ha representat set obres de petit format al llarg del mes de juliol.

A aquestes xifres se’ls hi ha de sumar els grups que venen mitjançant reserva prèvia.

Constatar que cada vegada són més les persones que venen d’arreu de Catalunya, sobretot de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que passen una jornada a la capital del Bages.

Les valoracions dels visitants respecte a l Centre d’Interpretació són molt satisfactòries, tant pels grups que arriben informats, que veuen les seves expectatives superades per l’espai medieval, com pels que el descobreixen i se sorprenen gratament. En ambdós casos es percep que Manresa és una ciutat amb molt patrimoni per conèixer i que cal més d’un dia per explorar-lo en la seva totalitat.

L’Oficina de Turisme ha atès a 401 persones estrangeres

Per la seva banda l’Oficina de Turisme de Manresa, durant el període comprès entre l’1 de juliol i el 19 d’agost, ha atès un total de 1.254 persones, de les quals el 95% han realitzat la seva consulta presencialment.

D'aquestes 1.254, 676 són catalans, 177 han vingut d’altres comunitats autònomes i 401 provenen de l’estranger.

L'Oficina de Turisme de Manresa obre tots els dies de la setmana durant tot l'any. Per la Festa Major ampliarà l'horari d'obertura, oferint un servei d'atenció al visitant tots els dies matí i tarda, excepte el diumenge dia 31 d'agost que romandrà tancada a la tarda. 

Documents relacionats

  • imagen