La riba del Cardener esdevé dissabte l'epicentre de Manresa amb la Festa del Riu i la Mostra d’Economia Social

Durant tot el dia ambdós esdeveniments ompliran la zona Pont Nou i la Fàbrica dels Panyos amb un munt actuacions musicals, teatre, espectacles, activitats esportives, tallers mediambientals, activitats per a famílies i mostra d’entitats solidàries.


imagen

La riba del Cardener serà aquest dissabte, 2 de juny, el centre neuràlgic de la ciutat de Manresa. Ho serà gràcies a la celebració en aquest entorn del Pont Nou i la Fàbrica dels Panyos de la Festa del Riu, una de les grans apostes de la programació de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018, així com també de la celebració de la jornada central de la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa.

 

La suma de les dues propostes festives farà que durant tot el dia hi hagi un munt d’activitats variades, adreçades a tots els públics, que inclouran concerts musicals, teatre, espectacles, esport i lleure, tallers de defensa de l’entorn natural i mostres d’entitats. En conjunt serà una jornada atapeïda i molt especial que pretén contribuir a redescobrir i posar en valor la riba del Cardener i oferir a la ciutadania una proposta molt atractiva i festiva en un entorn únic.  

 


El programa de la Festa del Riu

 

El programa de la Festa del Riu es perllongarà tot el dia i serà el següent:

 

Actuacions matí – Pont Nou/Congost

 

De 10h a 14h. Esport i lleure

 

- Circuits de karts de pedals. Poder gaudir d’aquesta emocionant disciplina de conducció en companyia d’amics, companys i també de desconeguts amb qui podem posar a prova les nostres habilitats al volant.

 

- Slackline. El seu origen el trobem a Califòrnia a principis dels anys 80. Un parell d’escaladors van començar a caminar per unes cadenes fluixes i cables com a forma d’entrenament. Posteriorment van utilitzar el seu propi material d’escalada (cordes, cintes, etc.) i és així com va sorgir aquest esport d’equilibri el qual es va anar expandint arreu del món. Dins d’aquest esport hi ha diverses modalitats. Aquí us presentem la més típica i comuna, amb la qual podreu començar a iniciar-vos en aquesta activitat d’equilibri!

 

De 10h a 14h. Pinta cares, pintar i riure

 

- Taller de maquillatge. Una activitat que passa a ser, pràcticament, un espectacle. Maquillatge infantil de fantasia, oferint dissenys atractius, originals i amb un acabat de la més alta qualitat. Animals, fades, princeses, súper-herois, monstres, etc.

 

10.30h Taller d’inspecció de lleres

 

Entre tots, farem una inspecció del riu de manera amena i participativa. Descobrirem quins macroinvertebrats hi viuen i n’analitzarem l’estat físicoquímic. Això ens permetrà determinar quina és la qualitat del nostre riu quan passa per Manresa. A càrrec de Parc de la Sèquia. Inscripcions en aquest enllaç

 

10.30h Taller de nius d’ocell

 

Construirem un taller de caixes niu, per facilitar que les mallerengues, pardals i altres ocells s'instal·lin a la nostra ciutat. L'existència d'aquests ocells afavoreix la biodiversitat i ajuda al control de plagues com la processionària del pi. A càrrec de Vicente Penís Hurtado. Acompanyarem el taller amb una petita xerrada divulgativa sobre les aus del nostre entorn. Inscripcions a l’adreça electrònica anellaverda@anellaverdamanresa.cat

 

11.30h  Espectacle 'Batibull' de la companyia deParranda, amb Joel Grau

Un espectacle d’animació en què es fa un recull dels diferents actes típics que hi ha en la majoria de Festes Majors: pregó, castellers, cercavila, correfoc o, fins i tot, un Sant Ofici ben peculiar, sense deixar de banda el ball de jovent ni el ball d’envelat, o un espectacle infantil bastant... bastant punyent!

 

12h Basket Beat

Tota una orquestra de pilotes. Moviment, art, educació i acció social.  Un espectacle que resulta de la col·laboració i la trobada entre joves.

 

De 13 a 17h Pícnic  electrònic amb el DJ Meister&Grozza de Manrusionica

Música electrònica, menjar, begudes i bon ambient.

 

Activitats tarda – Pont Nou / Panyos

 

De 17 a 19h


Activitats de Meandre:

 

-       Narració de contes

Aprofitant l’activitat proposem la creació d’un conte que ajudi a assolir el contingut

del taller. La narració anirà a càrrec d’Albert Marqués, creador de contes de natura.

 

-       Instal·lació per a les activitats

Acompanyarem la narració amb una instal·lació especial creada per a l’ocasió.

 

-       Taller de bombes de llavors

Creació de boletes de terra amb llavors dissenyades per repoblar de vegetació espais desforestats, degradats o que han patit una desertització per la raó que sigui.

 

Actuacions nit – Pont Nou

 

19.30h  Reggae per a xics, 'The Penguins' 

L’essència i energia del reggae i la senzillesa de la música infantil catalana s’uneixen per crear un so únic i catàrtic que ha fet ballar milers de nens i nenes amb versions de temes com ‘L’avi que estima la mar’, ‘Peix, peixet’ o ‘El tren pinxo de Banyoles’. The Penguins reinventen el repertori infantil clàssic català!

 

22h  Fundación Tony Manero

Més de 20 anys d’amor de discoteca. Aquest 2018 ens porta una Fundación Tony Manero com mai l’havies escoltat. La consigna és ballar.

 

El programa 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa


Fàbrica dels Panyos


11.00h

- Espectacle de clown Ba Dum Tss!, amb Oli el Clown

- Xocolatada de comerç just i coca artesana


11.30h. Taller: Descobreix el cotó i les fibres, amb Cotó Roig

11.30h. Taller: Estampació de samarretes infantils, amb Artfic

 

13.00h

- Vermut musical, amb Jo Jet i Maria Ribot

- Les cooperatives fan cultura!

- Tot el matí, Mercat de l’Estraperlo, mercat d’intercanvi amb Ecoxarxa

 

14.20h

- Paella vegetariana a preu popular, amb Ecoxarxa

- L’hora del cafè, amb l’Associació del Comerç Just

 

16.30h. Taller: Reciclatge de roba, amb By My Eco

 

18.30h

Desfilada de roba sostenible, a càrrec d’entitats socialsi d’emprenedoria

 

20.30h

- Concert de Cesk Freixas


Activitats complementàries


Ruta guiada “Dos models d’industrialització: les fàbriques del riu i les cooperatives”.  A les 11.30 i les 17.00h. Sortida des del Pont Vell. Inscripcions al web de Manresa Turisme. Places limitades.

 

Durant tot el dia


-       Parades de 30 entitats del territori

-       Exposició “Cuir i calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció”.

-       Servei de barra a càrrec de Mengem Bages, amb producte de proximitat: cervesa Ninkasi, Vermut Artium, etc.

-       Zona de repòs

 

 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen