Manresa s’afegeix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que tindrà lloc del 4 al 8 de juny

La capital del Bages és un dels més de 100 ajuntaments i entitats locals de Catalunya que participen en aquesta campanya per preservar el medi ambient

imagen

L’Ajuntament de Manresa s’afegeix a la commemoració de la Setmana de l'Energia Sostenible 2018 amb una exposició orientada a la sensibilització social sobre l'estalvi i l'eficiència energètica.  La mostra, titulada “Actuem amb Energia”, es podrà visitar al vestíbul del Complex del Congost entre el 4 i el 15 de juny.

 

A part de l’exposició, es repartiran uns díptics i punts de llibre en diversos equipaments de la ciutat amb l’objectiu de conscienciar a les famílies sobre com poden estalviar energia a la llar.

 

La Setmana de l’Energia és una bona ocasió per sensibilitzar que el canvi climàtic ha esdevingut un dels reptes mediambientals més importants d'avui en dia. L'ús intensiu dels recursos, en especial de l'energia, n'és la causa principal. La Unió Europea pren la lluita contra el canvi climàtic com un dels eixos bàsics de la seva política mediambiental.

 

En aquest context, el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses és una iniciativa europea que neix com a instrument clau per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic. És un compromís voluntari  pel qual els municipis assumeixen l'objectiu de reduir les seves emissions més d'un 20% l'any 2020.

 

Seguint en la línia del compromís adquirit pels Alcaldes i Alcaldesses amb el pacte del 2008, l’ajuntament de Manresa  està finalitzant la redacció del document anomenat “Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima “ ( PAESC). Aquest pla conté les accions que l’ajuntament ha de dur a terme per superar els objectius establerts per la UE per al 2030, i així, anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2 al seu terme. A diferència del document antecessor del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, aquest document conté accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic.

 

El Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el 5 de juny de cada any i és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient.  Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient.

Documents relacionats

  • imagen