El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acull l’últim plenari del curs del Consell d’Infants de Manresa

Una vintena d’alumnes van presentar diverses propostes amb la finalitat d’aportar les seves idees i proposar millores per a la ciutat.

imagen

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa va acollir ahir a la tarda l’últim plenari del Consell d’Infants de Manresa del curs escolar 2017-2018. El Consell d’Infants és un espai de participació per a nens i nenes amb l’objectiu d’expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la ciutat.

 

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i diversos regidors de totes les àrees. Durant la jornada, els alumnes van anar plantejant preguntes i propostes als regidors de l’equip de govern, i aquests van respondre a les seves qüestions. En l’acte es va posar de relleu alguns dels temes que preocupen més els infants, en àmbits com l’educació, el medi ambient, les noves tecnologies, o el lleure i la cultura.

 

A tall d’exemple, en l’àmbit educació, els infants van parlar de la necessitat d’ajudes per perquè tots els alumnes puguin realitzar activitats extraescolars; en l’ àmbit de les noves tecnologies, van demanar que hi hagi un espai pensat únicament per als videojocs; en l’àmbit de violència i seguretat, van argumentar que calia posar més il·luminació als comerços i carrers; i en l’àmbit de participació ciutadana, van manifestar la seva voluntat de participar en les consultes que es facin a la ciutat.

 

Els regidors, que van argumentar cada una de les propostes i qüestions, van voler agrair la feina feta durant aquest curs per part del Consell i la implicació de tots els infants.

 

L’acte va concloure amb les paraules de l’alcalde, Valentí Junyent, qui va valorar positivament tots els plantejaments i idees que s’han fet, perquè d’aquesta manera, poden contribuir a millorar la ciutat a través dels seus coneixements i inquietuds.  Seguidament, va lliurar als alumnes un obsequi que consistia en una llibreta, una guia de la ciutat i un pin.

 

Documents relacionats

  • imagen