La Nit de Picapolls dona el tret de sortida a la 1a edició de la Fira del Vi del Bages (fira Vi-Ba), avui al vespre

Es tracta d’una vetllada, que tindrà lloc al Parc de la Seu, on s’oferirà un tast de vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat Picapolls i acompanyat de delícies gastronòmiques cuinades pels Fogons del Bages. Tot maridat amb musica en directe de “Mon petit món” i “DJ Ferry B” i l’actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa.

imagen

Avui divendres arrenca oficialment la 1a edició de la Fira del Vi del Bages (fira Vi-Ba) amb la Nit de Picapolls. Es tracta d’una vetllada ja consolidada a la ciutat, organitzada per la mostra Vi_suals, que proposa un tast de vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat Picapolls.

 

Els assistents a la trobada, que es durà a terme al Parc de la Seu a les 9 del vespre, podran gaudir, a més, de les delícies gastronòmiques ofertes pels Fogons del Bages i tot maridat amb musica en directe de “Mon petit món” i “DJ Ferry B” i l’actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa.

 

Relació de restaurants i tapes per la Nit de Picapolls

 

Kursaal espai gastronòmic (Manresa): Musclos gallecs amb allioli d’all negre, Coca de recapte amb formatge de cabra i Minihamburgueses de vedella ecològica.

 

Cal Borrasca (Cardona): Salmó marinat amb guacamole, Melós de vedella i Brownie de xocolata

 

David Formatger: Diferents formatges seleccionats

 

Acte inaugural

 

Demà dissabte, 9 de juny, serà un dels plats forts del certament ja que tindrà lloc l’acte inaugural que engloba tot un seguit de propostes que es duran a terme al llarg del matí.

 

En primer lloc es farà una visita a la mostra de vins, enoturisme i art efímer urbà, organitzada per Vi_suals, a 2/4 de 12 a la plaça Sant Domènec. Després, a les 12, s’anirà a la Plana de l’Om a veure  l’exposició fotogràfica i es projectaran els curts cinematogràfics de Cine Club. I per acabar la matinal, es podrà assistir a la presentació del Pla Director de les Tines, a l’Auditori de la Plana de l’Om, a la 1 del migdia.

 

El mateix dissabte, a les 8 del vespre a la Plana de l’Om, es portarà a terme el punt més tradicional de la fira amb  l’Acte d’investidura de la Confraria de Vins del Bages, entitat que enguany celebra el 20è aniversari i que tindrà com a Confrares de Mèrit a la periodista Empar Moliner – encarregada del pregó – i els escriptors Jaume i Ramon Corominas. A més dels nous cellers de la DO, Vins Colltor i el Celler Les Acàcies, i el Restaurant Mas de la Sala. I com a Confrares d’Honor el meteoròleg Francesc Mauri, i l’esportista Núria Picas.

 

El sopar que segueix a l’acte d’investidura anirà a càrrec dels Fogons Gastronòmics del Bages, i se celebrarà a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria Joviat.

 

Visites i tastos al llarg del cap de setmana

 

Tant dissabte com diumenge s’ha programat un seguit de tastos temàtics i singulars impartits per alguns dels millors sommeliers, enòlegs, viticultors, productors i comunicadors del sector. Aquestes activitats se celebraran a la plaça Sant Domènec entre les 10.30 del matí i les 9 del vespre a l’espai habilitat com a Aula de tast.

 

A més, s’han planificat diferents visites guiades a alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat relacionats amb el món vitivinícola. Entre les quals destaca la Ruta de les tines a peu de vinya, que es pot fer tant dissabte com diumenge i que oferirà un servei amb autobús des de la plaça dels Infants (Places limitades. Cal inscripció prèvia a http://firaviba.cat/).

 

L’excursió està patrocinada pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i pel programa Parc a Taula de desenvolupament econòmic als parcs de la Diputació de Barcelona, amb tast de vins de la DO Pla de Bages i del Parc a Taula.

 

Simultàniament, a la Plaça Sant Domènec s’hi instal·laran l’Espai Vi-Bar, una barra de vins i cellers de la DO Pla de Bages; i l’Espai Gastronòmic, que comptarà amb la presència de Les Cuineres del Bages el dissabte, i de Mengem Bages el diumenge.

 

La comarca compromesa amb la fira VI-Ba

 

Tot i que la inauguració oficial de la Fira serà aquest cap de setmana ja s’han celebrat algunes activitats. com la jornada professional, que va tenir lloc dilluns passat, i també un parell d’activitats al voltant del món vitivinícola que es van organitzar dimarts i dijous.

 

En aquest sentit, la rebuda de la fira per part de la comarca del Bages ha estat fantàstica i, a part de tancar-se acords amb FGC per tal de millorar la mobilitat i l’accés amb transport públic, han estat diversos els establiments, les institucions i instal·lacions municipals que s’hi han volgut implicar. Com per exemple la UBIC (Manresa+comerç) amb el concurs d’aparadors; les botigues del centre de la ciutat que han acollit als seus aparadors l’exposició (Vi_suals) o les Biblioteques Municipals de la comarca, que s’han sumat a la Fira VI-Ba programant diferents activitats, decorant els seus espais i fent una gran tasca de difusió a les xarxes socials (https://bibliotequesdemanresa.wordpress.com).

 

Es pot consultar el programa sencer al web de la fira www.firaviba.cat, així com comprar els tiquets i abonaments per als diferents actes.

Documents relacionats

  • imagen