El prestigiós artista Jaume Plensa és l'autor del cartell de la UCE que enguany s'estrenarà a Manresa

La Universitat Catalana d'Estiu, que enguany celebra el 50è aniversari, iniciarà les seves activitats amb un campus a Manresa del 5 al 10 de juliol coincidint amb el fet que al 2018 la ciutat és la Capital de la Cultura Catalana. I, com es habitual, tornarà a Prada de Conflent a l'agost. 

imagen

El prestigiós artista català Jaume Plensa és l’autor del cartell de la 50a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que iniciarà les seves activitats amb un campus a Manresa del 5 al 10 de juliol coincidint amb el fet que al 2018 la ciutat és la Capital de la Cultura Catalana.

 

Nascut a Barcelona l’1 de gener de 1955, Jaume Plensa és un prestigiós artista plàstic reconegut i premiat internacionalment, especialment conegut per les seves escultures de gran format presents a diferents ciutats del món, i entre les quals destaquen els caps de persones com el que figura en el cartell d’aquesta edició de la UCE.

 

Els responsables de la Universitat Catalana d'Estiu han explicat que el lema que hi figura per a l'edició d'enguany –“I tanmateix, la remor persisteix”- és un vers de Miquel Martí i Pol que apel·la als fets que ha viscut Catalunya recentment, i que seran presents a la UCE des de l'àmbit més acadèmic, si bé es mantindran altres àrees de coneixement més tradicionals com la ciència i la literatura, entre d'altres.

 

L'edició de la UCE a Manresa, que enguany és la Capital de la Cultura Catalana, neix fruit de la col·laboració amb l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, Gest!, entitat impulsora d'aquesta presència de l'UCE a la capital del Bages, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

 

Així, la 50a edició de la Universitat Catalana d'Estiu tindrà dos campus ja que al de Manresa s’hi afegirà l'habitual setmana d'agost a Prada de Conflent, enguany del 17 al 23 d'agost.

 

A Manresa, les classes es faran a l'institut Lluís de Peguera –que enguany celebra el 90è aniversari-, l'Espai Plana de l'Om acollirà  les activitats de la tarda (debats, taules rodones, cine-fòrum,...) i les activitats festives de la nit tindran lloc a la plaça Major de Manresa. la conferència inaugural anirà a càrrec de actual Rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, advocat de l'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí.

 

Per a més informació podeu consultar la web de l'UCE.

Documents relacionats

  • imagen