L’escola La Salle de Manresa s’afegeix a la prova pilot del Menú del Pelegrí, amb la finalitat de donar a conèixer als alumnes la figura de Sant Ignasi i la cuina ignasiana

L’activitat, que està impulsada per l’Ajuntament de Manresa dins el marc dels actes de la campanya Manresa 2022 i Educació 360 de la Diputació de Barcelona, es complementa amb la visita teatralitzada d’Ignasi de Loiola.

imagen

L’equip docent i els alumnes de l’escola La Salle de Manresa van rebre, divendres passat, la visita teatralitzada de Sant Ignasi Loiola per explicar la seva vida i la seva obra i per donar a conèixer la cuina ignasiana. Es tracta d’una prova pilot anomenada “El Menú del Pelegrí”, programada dins el marc de Manresa 2022 i amb la col·laboració del projecte Educació 360 Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona.

 

L’activitat va tenir lloc al menjador de l’escola amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; i l’actor que interpreta el paper de Sant Ignasi, David Ribera. A més, més d’un centenar de persones entre el professorat, l’alumnat i el personal que treballa en aquest centre escolar manresà.

 

El dinar ignasià que s’ha presentat, i que era el que es menjava en aquella època, consistia en un brou vegetal, un pollastre al forn amb herbes provençals i pa rústic i, de postres, dolç del pelegrí.   

 

Aquesta proposta té una doble funció educativa; per una banda, permet als alumnes conèixer la figura de Sant Ignasi, endinsar-se i aprendre les característiques de la cuina de l’època ignasiana i, per l’altra, subratllar l’aprenentatge sobre els hàbits alimentaris saludables.   

 

Un cop celebrada aquesta prova pilot i valorats els resultats de l’experiència, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar aquest projecte a més escoles durant el curs vinent.

 

Documents relacionats

  • imagen