Demà es duran a terme les instal·lacions fotogràfiques del projecte "Construïm Mirades"

Les instal·lacions es col·locaran a diversos murs de la ciutat en un format gegant i efímer. N’hi haurà una a la carretera de Sant Joan, prop del Pont Nou de Manresa i dues més al Casal de Joves la Kampana (Pl. Icària, 1).

Durant els darrers mesos un grup de 15 persones d’entre 13 i 23 anys han participat en el projecte Construïm Mirades. Es tracta d’un taller de fotografia, impartit pels fotògrafs Manresans Oriol Segon i Marta Garcia i que s’ha dut a terme a l’Espai Jove Joan Amades.

 

Per tal de culminar el projecte i mostrar el seu treball a la ciutadania, demà, dimecres 14 de juny, s’instal·laran algunes de les fotografies realitzades a diversos murs de la ciutat, en un format gegant i efímer. N’hi haurà una a la carretera de Sant Joan, prop del Pont Nou de Manresa i dues més al Casal de Joves la Kampana (pl. Icària, 1)

 

Les imatges escollides volen mostrar una perspectiva positiva i àmplia del concepte “ser jove” i pretenen impregnar als que les observin una sensació de vitalitat, energia, creativitat i també un punt de reflexió.

 

El grup de joves ha pogut aprendre diverses tècniques i estils fotogràfics i han conegut alguns autors que han estat referents i destacats en les diverses corrents al llarg de la història, com ara Richard Avedon, Henri Cartier Bresson, Vivian Mayer, Chema Madoz, Josef Koudelka, i professionals actuals com els fotògrafs Steve McCurray, JR, Pierre Gonnord o Silvia Grav.

 

A través de dinàmiques vivencials han explorat i expressat sentiments i emocions a través de la fotografia. Aprenent a retratar persones del carrer i a crear el seu propi autoretrat, a construir fotografies abstractes de l’entorn, a trobar ‘instants decisius’ (moments espontanis que succeeixen en la quotidianitat), etc. Els i les joves han reflexionat sobre si mateixos i sobre la realitat que els envolta, i l’han expressat en imatges.

 

Per a més informació, cal adreçar-se a l’Espai Jove Joan Amades,  trucar al 93 877 13 60 o bé enviar un correu-e a: manresajove@ajmanresa.cat