S’inicia la campanya "Aquí productes locals", per promoure els productes agraris de proximitat

La campanya es durà a terme als comerços de la ciutat i té com a objectiu donar visibilitat als productors agroalimentaris de Manresa, del Bages, dels municipis veïns i augmentar l’atractiu dels establiments que aposten pel producte local.

imagen

 “Aquí productes locals” és el lema d’una campanya comunicativa que impulsa l’Ajuntament de Manresa, amb l’objectiu de promoure els productes de proximitat i de qualitat. Els detalls els ha presentat, aquest migdia, el regidor d’Entorn Natural, Pol Huguet.

 

La campanya es porta a terme als comerços de proximitat que disposen d’un mínim de quatre productes produïts per petits productors a la comarca del Bages o en municipis veïns, fins a un radi màxim de 40 km de Manresa. Cada establiment disposarà d’un cartell identificador com a comerç que ven productes locals, i diversos distintius per identificar els productes de proximitat i el seu origen.

 

Un total de 76 productors s’han adherit fins ara a la campanya, dels quals 13 són de Manresa, amb un total de 85 productes. Pel que fa a establiments, de moment n’hi ha 38 d’adherits, amb una mitjana de 10 tipus de producte per botiga.

 

El regidor Pol Huguet ha remarcat que la voluntat és que aquesta sigui una campanya permanent, amb la intenció que el consumidor valori i prioritzi els producte locals, que els establiments ampliïn el volum de productes locals i que més comerços s’hi afegeixin. Això ha de permetre, al seu torn, que els productors ampliïn l’oferta de productes de qualitat destinats al consum proper, amb un valor afegit més elevat, i que nous emprenedors decideixin desenvolupar el potencial agrari del Bages. Tot plegat representa una aposta clara pel desenvolupament sostenible, contribuint a augmentar l’ocupació al sector primari de la comarca i reduint l’emissió de gasos contaminants deguts a la importació de productes llunyans. 

 

També ha afegit que els comerços adherits a la campanya, i els productes de què disposen, es podran consultar a la pàgina web www.manresa.cat/producteslocals, amb la finalitat de què els usuaris puguin cercar el producte, el productor i el comerç que més s’adapti a les seves necessitats. L’Ajuntament també facilitarà als establiments adherits una llista de productors i contactes, perquè hi puguin establir relacions comercials.

 

La campanya es complementarà amb diverses accions, com una trobada entre productors locals i comerços per promoure’n els lligams mercantils. Aquesta jornada, que tindrà lloc el 18 de juny, s’organitzarà juntament amb el Rebost del Bages. El projecte del Rebost, promogut pel Consell Comarcal amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, vol contribuir a impulsar a la comarca la producció agroalimentària de qualitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals. També vol promoure una gastronomia que reflecteixi la particularitat del caràcter d’aquesta terra a través dels seus productes.

 

L’acció s’iniciarà en comerços i és previst que més endavant es pugui ampliar al món de la restauració.

Documents relacionats

  • imagen