Finalitza la campanya de salut bucodental a les escoles de Manresa

Des de la Unitat de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa s’ha dut  a terme la campanya de prevenció de la càries dental als escolars d’entre 5 i 6 anys.

imagen

Com cada any, des de la Unitat de Salut de l’Ajuntament de Manresa s’ha realitzat la campanya de salut bucodental als alumnes de 1r d’Educació Primària dels centres educatius la ciutat i que enguany arriba a la 14a edició.

 

En aquest curs 2017-2018 s’han realitzat dues activitats amb l’objectiu de promocionar, entre els més petits, la bona alimentació i el raspatllat de dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i  d’altres malalties de la boca.

 

La campanya va començar al mes de gener, amb l’exposició “Cuida’t les dents”,  que ofereix la Diputació de Barcelona i que es va poder veure a la Biblioteca del Casino. Van assistir-hi més de 400 alumnes d’11 centres escolars manresans: La Font, Sant Ignasi, La Renaixença, Joviat, Fedac, Oms i de Prat, La Flama, Pare Algué, Bages, L’Espill i també el Casal Ot. 

 

La dinàmica de la sessió, dinamitzada per una educadora, consisteix en el guiatge a través de diferents plafons, jocs i una maqueta gegant de la boca i les dents, on se’ls explica el procés de la càries, les causes que la provoquen i com poden evitar-la o disminuir-la, així com les conseqüències que es poden patir si no segueixen els consells que es recomanen. Al final, s’obsequia els infants amb un manual per treballar el contingut a l’aula i un estoig amb un raspall i dentifrici per fomentar l’hàbit de rentar-se les dents.

 

En la darrera setmana de curs, se’ls ha fet el recordatori del contingut de l’exposició i se’ls ha fet lliurament d’un estoig d’higiene bucal d’estiu perquè  no s’oblidin de rentar-se les dents durant les vacances. En aquesta ocasió, el material l’ha suministrat l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del seu programa “Dents fortes i sanes”. En total s’han repartit 775 estoigs a 20 centres escolars de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen