La Muralla repeteix com a escenari festiu i reivindicatiu de la Festa Major

Estelània vindrà per segon cop a Manresa, aquest dissabte de 18.00 a 24.00h, reunint artesania, mercat i activitats entorn de la reivindicació independentista i la iconografia estelada. 

imagen

La Muralla del Carme serà l'escenari de l’activitat Muralla en Festa, dissabte dia 30 des de les sis de la tarda fins a mitja nit, celebració que va de la mà d'Estelània en el marc de la Festa Major.

Estelània és una fira itinerant de temàtica independentista que va néixer l’any 2009 a Arenys de Munt i que reuneix entitats, artesans, projectes i empreses compromeses amb el clam independentista oferint productes que van des de l’alimentació fins al calçat, passant per joieria, roba o marxandatge divers amb els colors i la iconografia estelada. També hi haurà estants de l’ANC, entre d’altres entitats com Plataforma perla Llengua, o AMI, que donarà informació sobre la diada d’engany i el 9-N. Entre d’altres actes es penjarà una estelada de la façana de l’edifici del teatre Conservatori.

Aquesta és la segona edició de la fira que es fa a Manresa, després que l'any passat tingués bona acollida per part del públic, i la dotzena que se celebra a tota Catalunya.  

Els carrers Muralla del Carme i de Sant Domènec, un espai per als vianants

Muralla de Festa reuneix activitats, espectacles i paradetes i convertint aquest punt cèntric de la ciutat en un espai per als vianants. Per aquest motiu es tallarà el trànsit de vehicles als carrers Muralla del Carme i Muralla de Sant a partir de les 5 de la tarda, entre les carreteres de Vic i de Cardona i a partir de les 23h també es tallarà al tram de Muralla del Carme entre la plaça dels Infants i la carretera de Vic. A més també restaran tallats els carrers de Jaume I, Nou, de Guimerà, entre carrer de Sant Joan Baptista La Sallei Muralla, i l’accés al Passeig Pere III perla Muralla.

Així els conductors que circulin per la carretera de Vic en direcció ala Muralla del Carme: 

-       De les 17h a les 23h: Es desviaran en direcció a la plaça dels Infants on podran realitzar el canvi de sentit per retornar a la carretera de Vic en direcció a la sortida ciutat o per accedir als pàrquings públics Gesvic, Porxada,La Farola, Puigmercadal i a la zona blava de la carretera de Vic i a la plaça del Mil-centenari.

-     De les 23h a les 7:30h: Es desviaran a la plaça de la Bonavista per tal d’accedir al Passeig de Pere III (accés als pàrquings públics Seu, Balsena, Europa, Carrió i Farola) o bé pel carrer del Bisbe Comas en direcció al Barri Antic (accés als pàrquings públics GesVic, Porxada, Centre Històric i Reforma).

Es mantindrà el trànsit de vehicles per la carretera de Vic, entre la plaça de la Bonavista i el tancament de la Muralla del Carme per aquells vehicles que accedeixin a la carretera de Vic pels carrers de Sant Joan Baptista La Salle, Puigterrà de Baix, Flors de Maig, Puigterrà de Dalt, Caritat, Joan Jorba i Circumval·lació.

Els conductors que circulin per la carretera de Cardona en direcció Centre Ciutat es desviaran pel carrer de la Muralla de Sant Domènec en direcció a la plaça de Valldaura (accés pàrquings públics Sant Domènec i 4 cantons); i els que ho facin pel carrer de la Muralla de Sant Domènec en direcció Centre Ciutat es desviaran per la carretera de  Cardona cap a la sortida de Manresa i a l’accés als pàrquings públics SAM i Catalònia.

Els guals de la Muralla del Carme quedaran inutilitzats mentre durin els actes de manera que els usuaris d’aquests hauran de treure el vehicle abans de les 17h i accedir-hi a partir de les 4h i els del carrer de Jaume I no podran accedir als guals durant els actes però si que en podran sortir en direcció a plaça Clavé.  Per la seva banda els usuaris del costat imparell del passeig de Pere III hauran d’accedir als guals pel carrer d’Àngel Guimerà des de Crist Rei. Els del costat parell podran accedir als guals pel carrer d’Àngel Guimerà en la intersecció amb el carrer de Sant Joan Baptista La Salle.

El servei Bus Manresa també es veurà afectat, a partir de les 17h, en les línies L1, L2, L3, L4, L5 i Nocturn Festa Major.

 

Documents relacionats

  • imagen