La cursa Dream Runners destina el 100% de la recaptació a projectes solidaris

En el marc de la Festa Major, aquest dissabte tindrà lloc al Parc de l’Agulla la caminada i la cursa Dream Runners que destinarà el 70% dels beneficis que es recaptin al projecte de salut materno-infantil a Woldiya (Etiòpia), i el 30% a causes socials d’àmbit local.

imagen

L’acte solidari de la Festa Major és la cursa Dream Runners que se celebra per primera vagada a Manresa aquest dissabte, 30 d’agost, i que inclou curses infantils, una caminada solidària i la cursa per adults. El Parc de l’Agulla acollirà les diferents proves en una ambient festiu i familiar.

En la presentació feta avui hi ha intervingut l’alcalde de Manresa i regidor d’Esports, Valentí Junyent; la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i el director tècnic de Dream Runners i representant de IPI/COOPERACIÓ, Carlos Farré.

També hi ha assistit el regidor de Cultura, Joan Calmet i representants del Club Atlètic Manresa i de les ONG’s col·laboradores.

Per Valentí Junyent és molt satisfactori que l’acte solidari d’aquesta Festa Major sigui una activitat esportiva. “Durant aquests dies es porten a terme altres certàmens esportius com balls, escacs, esports d’aigua curses de BTT...” ha afegit Junyent.

“Però aquesta serà la primera vegada que, des que l’any 2012 es va introduir l’organització d’un acte solidari per les festes (el 2012 va ser el vermut solidari, i l’any passat el Castell de Focs) que es programa una cursa que lliga amb l’esperit saludable de la festa”, ha assegurat l’alcalde de Manresa.

Projecte internacional i ajuts per l’habitatge

La regidora Rosich ha explicat que “la competició destinarà el 70% dels beneficis que s’obtinguin de les inscripcions de les proves al programa internacional de salut materno-infantil a Woldiya (Etiòpia), i el 30 % a entitats locals del tercer sector com Càritas i Creu Roja que ho invertiran en ajuts econòmics a l’habitatge”.

 “Aquests ajuts”, ha dit la regidora de Serveis Socials i Cooperació “tant poden ser per lloguers socials com per arranjar problemes estructurals dels edificis, etc”.

Per la seva banda, la Fundació Rosa Oriol gestionarà el bar solidari (com van fer l’any passat pel Castell de Focs) durant el desenvolupament de la competició esportiva. La recapta servirà per comprar una cambra frigorífica pel banc d’aliments.

Rosich ha expressat el seu agraïment a Càritas, Creu Roja i la Fundació Rosa Oriol per ajudar, juntament amb el consistori, en qualsevol projecte que impliqui trobar recursos pels més necessitats.

La regidora també ha emfatitzat que “la doble vessant solidària de la cursa Dream Runners, el projecte internacional i les ajudes locals, han de motivar la participació de corredors i dels pares que portin la canalla a prendre part en les curses infantils”.

En aquest sentit Valentí Junyent ha volgut puntualitzar que “fins al moment hi ha uns cent corredors inscrits i que per ser la primera edició que es fa a Manresa és una xifra correcte”, “considerant”, ha seguit Junyent, “que no hi ha encara una cultura gaire estesa que relacioni l’activitat esportiva amb la festa”.

A més a més, també col·labora amb la cursa l’empresa dedicada a la venda de material de salut i bellesa Bastos Medical que donarà unes ulleres Rudy Project per sortejar i 6 paquets de productes Mebaline valorats en 60 euros cadascun

Circuit solidari Dream Runners

El director tècnic de Dream Runners, Carles Farré, que ‘s’ha autodefinit com a dream runner, pare adoptiu d’un infant d’Etiòpia i amant d’Àfrica, ha ressaltat que “aquesta es una competici& oacute; que destina el 100% de la quota d’inscripció al projecte solidari, només s’hi resta la despesa d’organització (com els regals, avituallaments, etc.)”.

Farré ha narrat que el circuit solidari dream runners, que organitza curses a diferents llocs de Catalunya (a més de Manresa, la Seu d’Urgell, Les Franqueses, Puigcerdà, Tona i Mataró) està format per un grup de persones que bàsicament els agrada córrer i que van crear aquesta iniciativa social, sense ànim de lucre, en el sí de la fundació IPI-COOPERACIÓ.

Aquesta és una ONG creada l’any 2000, que treballa a diversos països africans, molt focalitzada en la infància i en el àmbits de la salut i l’educació. En aquest cas es concentra en un programa maternal perquè que donar a llum a Etiòpia, ha senyalat Farré, és una activitat d’alt risc per les condicions precàries en què es troben les dones allà.

Programa i horaris dissabte 30 d’agost al Parc de l’Agulla

A les 17.30 h començaran les curses solidàries infantils Mini Dream Runners, adreçades a nens i joves de 0 fins a 16 anys i que tindran diferents distàncies en funció de l’any de naixement. El preu és de 5 euros i es donarà un obsequi a tots els participants.

Posteriorment, a les 19.00 h es donarà el tret de sortida a la Cursa solidària de Festa Major Dream Runners Manresa amb un traçat de 10 quilòmetres. La inscripció costa 15 euros i inclou el servei de cronometratge amb xip, tres avituallaments, bossa del corredor i samarreta tècnica commemorativa.

Cinc minuts després, a les 19.05 h, tindrà lloc la sortida de l a primera Caminada Solidària de Festa Major Dream Runners Manresa, de 6 quilòmetres. El preu és de 13 euros i s’ofereixen dos avituallaments i samarreta tècnica.

Inscripcions

Les inscripcions, que es poden fer anticipadament fins aquest divendres 29 d’agost, es poden realitzar telemàticament a través de la web www.dreamrunners.org, i presencialment a l’establiment Ríos Running Manresa (carrer Bruc, 39), en horari de dilluns a dissabte de 10 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30 h.

La prova, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Dream Runners i el suport tècnic del Club Atlètic Manresa amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, és oberta a tothom sempre que els participants estiguin inscrits i coneguin el reglament, que es pot consultar a la web www.dreamrunners.org.

Documents relacionats

  • imagen