Manresa imparteix una jornada formativa adreçada a les persones que dispensaran alcohol durant la Festa Major

En el curs, impartit dimarts, es van donar a conèixer les conductes de risc derivades d’un consum excessiu de begudes alcohòliques, conceptes bàsics de primers auxilis i la normativa local en aquesta matèria. 

imagen

El Centre Cultural El Casino va acollir dimarts una jornada formativa adreçada a totes les persones que habitualment o durant aquests dies de Festa Major estaran darrera d'una barra dispensant begudes.

Aquesta formació tenia com a objectiu informar sobre les conductes de risc derivades d’un consum excessiu de begudes alcohòliques i poder evitar-les perquè no es converteixin en problemàtiques o puguin derivar en situacions conflictives, tant pel propi usuari, com pels ciutadans, durant la festa.

La jornada, que duia per títol “Dispensació responsable d’Alcohol” va ser un èxit  ja que hi van assistir totes les persones que hi estaven convocades, entre dispensadors i responsables de les diverses barres que hi haurà durant la Festa Major als carrers de la ciutat.

La formació consistia en tres bloc. El primer anava orientat a explicar les pautes de dispensació responsable; estratègies de conductes violentes i informació i reducció de riscos, a càrrec d’un tècnic de la Subdirecció General de drogodependències de la Generalitat de Catalunya. El segon, a càrrec d’un formador de la Creu Roja, donava algunes claus de primers auxilis en cas d’emergències; i l’últim bloc, a carrec d’un agent de la Policia Local de Manresa, donava a conèixer la normativa local i ordenança municipal en aquest àmbit. 

El curs està subvencionat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, dins el programa NITS DE QUALITAT.

Documents relacionats

  • imagen