Míriam Ponsa defensa una Manresa "model de convivència, de cohesió i de qualitat de vida" en el pregó de Festa Major

La dissenyadora manresana ha reivindicat una ciutat construïda amb el compromís de tots i “que pugui ser gaudida per les generacions futures” en el pregó institucional de la Festa Major de Manresa que ha llegit aquest migdia en un saló de sessions ple de gom a gom.  

imagen

“Una ciutat per les persones, amb més espais públics, amb més cura amb el medi ambient, amb més compromís amb la mobilitat, amb menys desigualtats i millors serveis públics, educatius i sanitaris, més seguretat i més participació de la ciutadania en els assumptes públics”. Aquesta és la Manresa ideal que ha descrit la dissenyadora de moda Míriam Ponsa en l’acte de pregó de la Festa Major que ha tingut lloc aquest migdia en un Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ple de gom a gom. 

Ponsa, que prové d’una família manresana amb una antiga tradició tèxtil que es remunta a principis dels segle XIX, és una ciutadana compromesa amb el seu lloc d’origen. En la mateixa fàbrica de betes que va fundar l’any 1886 la seva rebesàvia, l’artista hi ha  instal·lat el taller que veu néixer les col·leccions de moda premiades arreu i que han donat reconeixement nacional i internacional a la dissenyadora. 

Al pregó, breu però molt emotiu, Míriam Ponsa s’ha definit com una persona lliure, honesta, experta en gairebé res, que sap què vol, i ha volgut explicar els “punts de vista” que la fan ser qui és: “Una persona inconformista, que no segueix el camí marcat i que lluita pel que vol i que  s’envolta dels seus”. Aquests punts de vista, segons Ponsa, són la imaginació i la creativitat, que ha dit, permeten “generar solucions noves a tot tipus de problemes”; el fracàs, com a puntal enriquidor per assolir èxits; l’ara i aquí, dels quals ha destacat la llibertat que proporciona no tenir “por del futur i sense el pes de la motxilla del passat”. També ha destacat la bondat, de la que ha dit que “té una màgia especial que enganxa i ajuda a construir” i ser inconformista, ja que cal saber fer autocrítica i reinventar-se, buscar camins alternatius “que acostumen a obrir portes però requereixen valentia, llibertat i molt d’esforç”.

Per últim, ha parlat de la Manresa que li agradaria, ha convidat els manresans a comprometre’s més amb la ciutat per aconseguir entre tots que “sigui un model de convivència, cohesió i qualitat de vida” i de la Festa Major que ha descrit com “el batec insistent i obstinat que des de la col·laboració, des de la generositat i el sacrifici desinteressat trobem el veritable orgull de ser ciutadans i ciutadanes d’una ciutat com Manresa. 

Text íntegre del pregó de Míriam Ponsa

Mira el vídeo del pregó de Míriam Ponsa

Documents relacionats

  • imagen