Dues exposicions fotogràfiques s'inauguren el dimecres al Selves i Carner i al Casal de les Escodines

Jordi Torras, afeccionat a la fotografia i al senderisme, presentarà la mostra “Natura i Senderisme” al Centre Cívic Selves i Carner. Simultàniament, Jordi Prenyanosa i Sussi Garcia ensenyaran la seva obra al Casal de les Escodines. Ambdues exposicions s’inauguraran a les 8 de la tarda i es podran veure fins el 26 de setembre.

imagen

Dins la línia de propostes ex positives amateurs, el Centre Cívic Selves i Carner, acollirà a partir d’aquest dimecres, 3 de setembre i fins el dia 26, la mostra fotogràfica “Natura i senderisme” de Jordi Torras que mostra impressions visuals de diferents excursions a paratges i entorns naturals i de muntanya com la Serra d’Ensija (Berguedà), el Cadí (Berguedà i Cerdanya), la Vall de Comapedrosa (Andorra), el Pirineu d’Osca, i a la Garrotxa.

Aquest autor, afeccionat a la fotografia i al senderisme, fa quinze anys que surt gairebé cada setmana a la muntanya, amb una càmera a sobre amb diversos grups excursionistes -GEST, de Sant Joan de Vilatorrada, el Centre Excursionista Montserrat, de Manresa, el grup intercomarcal senderista -de google- etc. Les fotografies que es presenten en aquesta exposició estan realitzades amb una càmera pont, a mig camí entre una càmera reflex i una c&a grave;mera compacta.

L’acte inaugural, que tindrà lloc a les 8 de la tarda, comptarà amb una breu explicació de les fotografies exposades per part de l’autor i amb la col•laboració del Centre Excursionista Montserrat. Jordi Solé, membre de la Junta de l’entitat, presentarà la temporada de sortides de les diferents seccions de l'entitat (esquí, espeleologia, submarinisme, escalada, senderisme, mitja muntanya i alta muntanya) i explicarà el funcionament del xalet refugi remodelat dels Rasos de Peguera.

Un autor premiat

Jordi Torras, recentment ha quedat finalista al VII Concurs de Fotografia Digital de Natura i Muntanya Agustí Torrents i Barrachina, que organitza el Centre Excursionista Catalunya, i també he guanyat el 3er premi del concurs "St. Joan. Un entorn per conèixer" (Setmana del Medi Ambient, a St. Joan de V ilatorrada, maig de 2014).

En altres àmbits temàtics, Torras, també ha guanyat premis fotogràfics locals relacionats amb la cultura popular i el calendari (Sant Joan de Vilatorrada i Puig-reig) i fotografies seves han estat seleccionades al calendari 2014 del Consorci per a la Gestió de Residus.

L’exposició es podrà visitar al Centre Cívic Selves i Carner, els dies laborables, de dilluns a divendres, de 16 a 21 h (C/ Bernat Oller, 14-16. Telf. 938747477).

Una exposició doble al Casal de les Escodines

Simultàniament i durant el mateix període de temps, el Casal de les Escodines aplegarà les mostres fotogràfiques "Cultura popular de Manresa i el Bages" de Jordi Preñanosa i “Viatges” de Sussi Garcia. L’acte inaugural serà el dimecres 3 de setembre a les 8 de la tarda.

La mostra consta de 42 obres dels arxius personals d’ambdós autors que durant el mes de juny van exposar per iniciativa pròpia al Centre Cívic Selves i Carner.

L’obra de Preñanosa consisteix en un recull de 21 imatges dels anys 2013 i 2014, sobre cultura popular al Bages. L’obra de Sussi Garcia aplega 21 fotografies dels viatges (anys 2012 i 2013), a Dubai, Islàndia i la zona Oest dels EEUU.

L’exposició, es podrà visitar de dilluns a divendres, de 16 a 20 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 al 20 h al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50).

Els Autors

Jordi Preñanosa Serra (Manresa) és fotògraf afeccionat des de fa alguns anys. Ha realitzat cursos de fotografia i de Photoshop i retoc d'imatges. Del 2010 al 2013 ha col•laborat al Diari Digital del Bages i Manresainfo. Actualment treballa a TLB. La seva expos ició, l'estiu del 2013, també al Centre Cívic Selves i Carner, la va dedicar a temes de meteorologia de Manresa i el Bages.

Sussi Garcia Soldevila, (Sant Vicenç de Castellet). Fotògrafa amateur i autodidacta, es dedica bàsicament a la fotografia digital. Actualment està jubilada i col•labora a la Junta del Casal de la Gent Gran i al diari Manresainfo.

Exposicions d’autors amateurs

Recordem que qualsevol persona que practiqui una activitat artística o artesanal per plaer, d´índole no professional, i vulgui exposar les seves creacions en públic pot dirigir-se al Casal de les Escodines a partir del 2 de setembre (de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h) o al Centre Cívic Selves i Carner (de dilluns a divendres, de 16 a 21 h).

Documents relacionats

  • imagen