L'alcalde anima la ciutat a apostar per la imaginació i la creativitat per projectar una imatge innovadora

Valentí Junyent ha expressat aquest desig en el seu discurs de cloenda del pregó institucional de la Festa Major, que s’ha celebrat aquest migdia en un Saló de Sessions ple de gom a gom, recollint unes paraules de la pregonera d’enguany, la dissenyadora manresana Míriam Ponsa.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha animat avui els manresans a apostar per la imaginació i la creativitat per sobre de la por al fracàs per projectar una imatge innovadora de la nostra ciutat, en el seu discurs de cloenda del pregó institucional de la Festa Major. Junyent ha expressat aquest desig recollint unes paraules de la pregonera d’enguany, la dissenyadora manresana Míriam Ponsa.

L’acte, que s’ha celebrat aquest migdia en un Saló de Sessions ple de gom a gom, s’ha obert amb la presentació de la pregonera que ha fet el regidor de Cultura, Joan Calmet. Posteriorment, Míriam Ponsa ha pronunciat el Pregó Institucional de la Festa Major 2014, un pregó breu però carregat de sentiment i d’emoció que ha provocat una llarguíssima ovació per part del públic assistent. En acabar, l’alcalde li ha lliurat el Títol de Pregonera.

Seguidament, en el seu discurs de cloenda, Valentí Junyent ha agraït a a Míriam Ponsa que acceptés ser la pregonera d’aquesta Festa Major i l’ha felicitat pel sentiment i l’emoció, i també el manresanisme, que ha expressat amb les seves paraules.

L’alcalde ha destacat l’encert de l’elecció de la pregonera pels seus mèrits acumulats com a professional del disseny tèxtil i també perquè “és una persona que viu i sent la ciutat, com ho ha demostrat en aquest pregó i també amb la seva opció vital i persona”, però molt especialment perquè “segueix arrelada a Manresa i, des de la modèstia que hem pogut comprovar avui, ha assolit un nivell d’excel·lència extraordinari en el seu camp sense renunciar a viure i a treballar a la seva ciutat, com a hereva d’aquella tradició familiar tèxtil amb una botiga a la cèntrica Plana de l’Om, on –com ha dit ella mateixa- la seva rebesàvia es va instal·lar el 1886 per fabricar betes de seda per a les espardenyes”.

L’alcalde ha recordat les paraules de la pregonera per convidar els manresans a apostar per la imaginació i la creativitat per sobre de la por al fracàs per projectar una imatge innovadora de la nostra ciutat i poder-la situar en el lloc que es mereix. Per aconseguir-ho, ha afegit, “hem de creure en les noves idees, ens hem d’organitzar d’una altra manera i hem de ser capaços de fer millor i de formes diferents el que fins ara havíem fet “com sempre”. Perquè, en la seva opinió “els nous temps plantegen nous reptes per a la ciutat i per a la seva economia que exigeixen noves solucions creatives i imaginatives.

Per a Junyent, Manresa és “una ciutat amb un important passat industrial que necessita trobar noves alternatives en un món global, orientar-se cap a noves activitats econòmiques de més valor afegit i adaptar-se als nous temps” i ha assenyalat que “cal un nou impuls econòmic i des de les institucions tenim la responsabilitat d’afavorir-lo i d’impulsar-lo, de facilitar-lo, però només amb el compromís de la majoria de manresans i manresanes ho podrem aconseguir.

L’alcalde s’ha fet seves les paraules de Míriam Ponsa sobre com li agradaria que fos Manresa: “una ciutat per a tothom, de convivència i respecte, sense discriminacions i que pugui ser gaudida per les generacions futures”. “Ens agradaria -ha dit- que poguem arribar a ser una ciutat emprenedora, innovadora, oberta i, sobretot, desacomplexada” i ha apel·lat a “la força que ens donen les nostres arrels i el nostre passat” per buscar “el nou impuls econòmic que la nostra ciutat necessita”.

Finalment, ha expressat el seu agraïment a tots aquells que han fet possible una nova edició de la Festa Major de Manresa “per l’esforç, la il·lusió i la dedicació que hi poden per poder-nos oferir un programa ric i divers, com és costum cada any, i que dóna com a resultat un model de Festa Major propi i consolidat”.

L’alcalde ha convidat els ciutadans a sortir al carrer aquests dies, a gaudir de la festa i compartir-la amb familiars, amics i veïns; i a viure-la “amb alegria i respecte”; i ha tingut unes paraules de record per a “aquelles persones que aquests ho estan passant malament per la situació econòmica actual i als que, entre tots, hem d’ajudar a tirar endavant".

L’acte del pregó institucional d’aquesta Festa Major s’ha tancat amb la tradicional intervenció musical l’Orfeó Manresà, dirigit pel Joan M. Bozzo i el públic assistent dempeus cantant Els Segadors. 

Posteriorment, l'alcalde ha rebut la pregonera i els seus familiars al seu despatx i Míriam Ponsa ha signat en el Llibre d'Honor de la ciutat.

Mira el vídeo del pregó de Míriam Ponsa

Documents relacionats

  • imagen