Manresa presenta la 15a edició de la cursa atlètica de 10 km urbans, que preveu superar els 400 participants

La cursa tindrà lloc aquest diumenge, a les 10 del matí, pels carrers de la capital del Bages. La prova esportiva es completa amb la 3a edició de la cursa de 5km, i l’11a cursa infantil sobre una distància de 700 metres. Destaca la participació dels atletes Pol Guillén, David Martínez, Meritxell Soler i Toni Bernardó.


imagen

Manresa acollirà aquest diumenge, 28 d'octubre, la 15a edició dels 10 km urbans i la 3a edició de la cursa de 5 km. A més de les dues curses absolutes que sortiran  a les 10 del matí, hi haurà a partir de dos quarts de 10 d’una nova edició, l’onzena, de la Cursa Urbana de Promoció sobre una distància de 700 metres. 

 

La sortida serà a la Ben Plantada i l´arribada davant el teatre Kursaal. El traçat del circuit és el mateix que a les anteriors edicions. Enguany, i degut a les obres que s'estan duent a l’andana principal del Passeig Pere III (cruïlla carrer Sèquia), la sortida estarà situada en el lateral del passeig i els corredors baixaran per mateix lateral en tot moment, i no pel mig com sempre s'ha de fet.

 

Les inscripcions ja són obertes i cal fer-les a http://www.xipgroc.cat, o bé presencialment al Club Atlètic Manresa i a la botiga Esports Sagi de Manresa. (Primer de Maig, 4). La inscripció anticipada de la prova finalitza demà, dijous, al migdia . Els preus de les curses són de 13 euros (amb xip propi) o bé 15 euros (amb xip de lloguer). Les curses de promoció tenen un preu de 3 euros. Diumenge, hi haurà uns 50 dorsals per a inscripcions de darrera hora.

 

La prova, organitzada pel Club Atlètic Manresa, amb el suport de l´Ajuntament de Manresa i la “La Caixa”, ha estat presentada avui pel regidor d’Esports, Jordi Serracanta, i el tresorer de la junta gestora  del Club Atlètic Manresa, Manel Molera, i el director tècnic del club,  Joan Lleonart.

 

Jordi Serracanta ha agraït al Club Atlètic Manresa, les empreses col·laboradores i els  voluntaris de contribueixen “any rere any a fer possible aquesta prova esportiva, una cursa que fa ciutat, fa festa i enriqueix la capitalitat esportiva de Manresa”.  Durant la seva intervenció, el regidor d’Esports ha avançat que l’Ajuntament de Manresa està treballant de costat amb el Club Atlètic per tirar endavant el  projecte de substitució del tartà de la pista d’atletisme, una millora que “és molt necessària si volem continuar sent un referent de club i amb unes infraestructures òptimes”.

 

Una participació que superarà els 400 inscrits  


Joan Lleonart ha manifestat que malgrat les dificultats que hi ha a l’hora d’aconseguir participació per la gran competència de curses que se celebren arreu del país “tindrem una bona participació que superarà els 400 inscrits”.  El director tècnic del CA Manresa ha avançat que ja han confirmat la seva participació l’atleta manresà David Martínez, el navarclí Pol Guillén i la santjoanenca Meritxell Soler, i el veterà atleta olímpic andorrà Toni Bernardó.  Els rècords històrics de la prova són per a José Ríos (29.44) i Rosa Morató (33.33), dues marques de gran nivell assolides el 2010.

 

Lleonart ha animat a manresans i manresanes a participar-hi, amb especial èmfasi  als més joves “perquè se sumin  a una festa que volem que sigui el més familiar possible i una bona oportunitat  per gaudir de l’atletisme als carrers de Manresa, encara que sigui a la proves de 5 km a o la cursa de promoció”.  

 

Per la seva part, Manel Molera ha manifestat que “tot i que des de fa un any hi ha una junta gestora que dirigeix el club, l’engranatge de treball continua funcionant perfectament i tenim la sort de comptar amb una xarxa formada per un centenar de persones voluntàries que faran possible la organització de la prova, així com també el gran suport d’empreses dele territori que ens fan costat”.

  

Documents relacionats

  • imagen