Manresa presenta un nou muntatge expositiu per donar a conèixer els seus productes turístics

L’exposició és una iniciativa de l’Oficina de Turisme de Manresa i s’estrenarà a Vic del 15 de setembre al 15 d’octubre.

imagen

L’Oficina de Turisme de Manresa ha presentat avui un nou muntatge expositiu sobre la ciutat que estarà present a Vic a partir del 15 de setembre i fins el 15 d’octubre. Durant la primera setmana coincidirà a mb la celebració del Mercat de Música Viva de la ciutat osonenca. L’objectiu d’aquest nou recurs expositiu és el de continuar contribuint a la promoció dels atractius turístics de Manresa i fomentar l’arribada de visitants a la ciutat.

L’acte de presentació s’ha fet avui al migdia i ha anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós. Els han acompanyat també Albert Torras, gerent de l’empresa TJT Retail Solutions –empresa que ha creat el muntatge expositiu-; Joan Francesc Baltiérrez, secretari del. Consell Regulador de la DO Pla de Bages; i les tècniques de Turisme Esperança Holgado i Sònia Martin.

Valentí Junyent ha mostrat la seva satisfacció per l’estrena d’aquest muntatge, el qual ha qualificat “molt bona idea i molt encertat que ens ha d’ajudar a donar a conèixer els atractius de la ciutat”. Per a l’alcalde de Manresa “en matèria de turisme tenim marge de creixement, i aquesta proposta ens ha d’ajudar també a continuar fent promoció de la nostra ciutat”.

En el mateix sentit s’ha expressat la regidora Gratacós que també ha volgut destacar “la utilització de suport d’una rèplica del Quiosc de l’Arpa 
que és un element artístic que simbolitza la unió entre la tradició i la modernitat de la nostra ciutat”. La regidora de Turisme ha avançat que el muntatge expositiu “s’exposarà a Vic i posteriorment anirà a Calella de la Costa on tenim previst donar a conèixer la ciutat conjuntament amb Cardona i Talamanca”. 


Un muntatge amb el Quiosc de l’Arpa com a base

El muntatge consisteix en una reproducció del Quiosc de l’Arpa de Manresa amb fotos representatives de la ciutat. La proposta presenta certa interactivitat ja que les finestres del Quiosc es poden obrir i cadascuna d’elles fa referència a un dels productes turístics de la ciutat, plantejant una pregunta que troba resposta a l’interior.

Els productes turístics que estan representats són el turisme religiós, amb la ruta ignasiana; l’enoturisme, amb els cellers de la DO Pla de Bages; el turisme cultural de l’època medieval amb el Carrer del Balç, la Seu i el Museu Comarcal; i finalment el turisme actiu i de natura amb La Sèquia i l’Anella Verda de Manresa. Amb les finestres obertes es poden veure dues imatges retroil·luminades de la ciutat.

Aquesta petita exposició sorgeix d'una proposta de col·laboració amb l’Oficina de Turisme de Vic amb la qual hi haurà un intercanvi d’exposicions entre les dues poblacions fent-les coincidir amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa.

A partir de l’octubre, l’exposició tornarà a l’Oficina de Turisme de Manresa, però en tractar-se d’un muntatge fàcilment transportable, es portarà a altres punts d’informació o recursos turístics de Catalunya, així com a les diferents fires de turisme d’arreu del país, si s’escau.

Documents relacionats

  • imagen