L’Ajuntament finalitza les obres de remodelació del serveis públics de l’estadi de futbol del Congost

L’actuació, que ha tingut un cost de 42.073 euros, ha consistit en la reforma integral dels lavabos i la millora de la coberta per resoldre les filtracions d’aigua, que havien malmès els revestiments i les instal·lacions

imagen

Després de setmanes de treball, l’estadi de futbol del Congost estrena nous serveis públics. Amb un pressupost de 42.073 euros (IVA inclòs), l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat l’actuació per a la renovació dels lavabos d’aquest equipament esportiu.  

 

La intervenció ha consistit en la seva reforma integral, que ara tindrà un bloc de serveis higiènics per a dones, un altre per a homes i un tercer bloc adaptat a persones amb mobilitat física reduïda.  Els treballs han suposat també, de forma prèvia, una  intervenció de millora de la  coberta per reparar les continues filtracions existents i que havien malmès els revestiments i les instal·lacions antigues i accelerat el seu deteriorament.

 

La remodelació s’ha completat amb la instal·lació d’un nou enrajolat amb ceràmica esmaltada mat, nous aparells sanitaris de porcellana esmaltada, noves portes de fusta, instal·lació elèctrica renovada i làmpades Led.

 

L’estadi de futbol del Congost es va construir el 1984 amb un total de 17.162 m2 de superfície total, inclosos els vestidors i el terreny de joc, i els serveis públics. Aquests servei públics estan situats al costat de les grades i ocupen 35,17 m2. La coberta dels serveis públics té una superfície total de 57,08m2.

 

L’alcalde de Manresa, Valenti Junyent, i el regidor d’Esports, Jordi Serracanta, acompanyats de Mochtar Thera, membre de la junta directiva del Centre d’Esports Manresa, han fet aquest migdia una visita a les instal·lacions i han comprovat el resultat d’aquests treballs, que l’Ajuntament de Manresa s’havia compromès a realitzar abans de finalitzar aquest 2018.

 

Valentí Junyent ha valorat de forma “molt positiva unes actuacions com aquesta, que potser no són tan espectaculars com les grans obres, però molt necessàries per al dia a dia de les entitats”. L’alcalde ha recordat que aquest actuació “és una més de les realitzades a la zona esportiva del Congost, adreçades a millorar unes  seves instal·lacions que acullen milers de persones i esportistes durant l’any”.

 

Jordi Serracanta ha afirmat t que la remodelació dels lavabos era un “compromís” de la seva regidoria i un “tema prioritari a resoldre, ja que la imatge d’aquests serveis públics  no era gens bona”.  El regidor d’Esports també ha subratllat que “actuem d’acord amb  les prioritats i el pressupost disponible, però sempre escoltant les demanes dels clubs esportius”.

 

Al seu torn,  Mochtar Thera, en nom  de la junta directiva del Centre d’Esports Manresa, s’ha mostrat “content i agraït” i ha afegit que s’ha resolt una deficiència important en les instal·lacions de l’estadi de futbol.  

 

Aquesta actuació respon  a la voluntat de la regidoria d’Esports que té com a eix estratègic  la millora de les infraestructures esportives de la ciutat i se suma a l’actuació  finalitzada el mes de març passat, amb un pressupost de gairebé 120.000 euros, que va consistir en la pavimentació de l'accés a l'estadi i del recorregut fins a l'aparcament asfaltat situat davant els vestidors del camp de futbol; la renovació de la vorera des del pont del Congost, i l'habilitació com a estacionament de l'esplanada situada a l'oest del camp de futbol.

 

Un estadi que té més de 95.000 usos anuals

 

A l’Estadi Municipal de Futbol del Congost hi té un ús preferencial, mitjançant un conveni de cessió d’ús, l’entitat centenària Centre d’Esports Manresa que per aquesta temporada compta amb un total de 31 equips. Això són aproximadament 400 esportistes que estan enquadrats des de l’Escoleta, equips de formació de futbol 7, futbol 11 i fins al 1r equip que enguany juga a 1a Catalana.

 

Aquests WC de públic que ara han estat remodelats donen servei al centenars d’acompanyants dels esportistes que cada tarda utilitzen la instal·lació per fer-hi els seus entrenaments així com els cap de setmana a tots els familiars i acompanyats, tan dels equips local com visitants, que assisteixen de públic al reguitzell de partits programats durant la temporada esportiva i/o tornejos puntuals, acumulant més de 95.000 usos anuals.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen