L’Ajuntament de Manresa ofereix un taller de percussió de carrer als alumnes de primer d’ESO per promoure el coneixement de la cultura popular

L’activitat, que s’emmarca dins dels actes de la capitalitat cultural, es farà del dilluns 26 al divendres 30 de novembre i hi participaran un total de 370 alumnes de cinc instituts manresans. El taller anirà a càrrec de membres del grup de percussió de carrer Batrakes i es farà en sessions de dues hores en espais propis dels centres educatius.

imagen

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa ha organitzat un taller de percussió de carrer adreçada a 370 alumnes de primer d’ESO de cinc centres educatius manresans; Institut Sis, La Salle, FEDAC, La Joviat i Oms i de Prat. Es realitzarà del dilluns 26 al divendres 30 de novembre, en sessions de dues hores dins de l’horari lectiu i en espais propis dels instituts. 

 

L’activitat, que anirà a càrrec de membres del grup de percussió de carrer Batrakes, es realitza amb tres objectius: promoure  el coneixement de cultura popular entre els joves, incrementar el públic juvenil als actes festius de la ciutat, i animar-los a participar i formar part de les diverses entitats de cultura popular manresanes.

 

El taller està organitzat per l’Ajuntament de Manresa i forma part dels actes de la capitalitat cultural.

 

La cultura popular i tradicional a Manresa, un paper molt important dins de l’any de la capitalitat cultural

 

El sector de la cultura popular i tradicional és un sector molt viu a Manresa gràcies a més d’una quinzena d’entitats que participen als principals actes festius de la ciutat; com la Festa Major, la Festa de la Llum, la Fira de l’Aixada, la Fira Mediterrània... i en d’altres esdeveniments de caràcter puntual. Aquest fet fa que la ciutat se senti identificada i  vulgui donar a conèixer les seves festes i tradicions.

                            

Enguany, amb motiu de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, la cultura popular i tradicional ha tingut un paper molt important a la ciutat a través d’actes com l’Aplec Internacional, que va tenir lloc el 12 de maig; la Tríada de Torres Humanes, que es va fer el 25 d’agost; l’exposició sobre les tres formes de torres humanes i la celebració dels 25 anys de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa, que va acollir l’Espai de la Plana de l’Om per la Festa Major; la Trobada nacional de Pessebristes de Catalunya i Balears del passat 30 de setembre; i la 5a edició del Festivitas Bestiarum, que se celebrarà aquest cap de setmana.

Documents relacionats

  • imagen