L’Ajuntament i la Patronal Metal·lúrgica organitzen una jornada sobre la indústria dels drons, divendres

El món dels drons està en auge i ofereix un món d’oportunitats. Per reflexionar-hi i donar a conèixer experiències d’èxit, en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial, aquest divendres tindrà lloc una jornada, oberta a tothom, a la sala Silenci.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial (OBI), han organitzat una jornada sobre “Els Drons, una indústria emergent”.  L’activitat, tindrà lloc divendres 30 de novembre, a partir de 2/4 de 10 al matí a la sala Silenci, constarà de diferents presentacions, ponències, exhibicions, networking, entre altres. La jornada és gratuïta, amb inscripció prèvia obligatòria.

 

Durant el matí es podrà gaudir de dues ponències. La primera serà “Aplicacions actuals i futures dels drons”, a càrrec de Francesc Costa, director de projectes de Casmar-Aiprox i especialista en programació d’intel·ligència en maquinària. La segona ponència parlarà d’“Afers Legals en els drons”, i anirà a càrrec de Xavier Peiruza, CEO de RPAS GESTION, empresa especialista en gestió, tràmits i serveis per a empreses del sector.

 

Els assistents també podran gaudir d’una taula rodona amb Santi Sánchez d’AirCAT Global, Ramir Lanau d’Aerial Productions i Roger Ferrer de Barcelona Drone World Cup, que explicaran els seus casos d’èxit i podran realitzar un debat amb el públic assistent. Per finalitzar, es realitzarà una exhibició de drons i també hi haurà un espai expositiu on es podran veure diferents models d’aquests aparells.

 

La inscripció a la jornada es pot fer mitjançant el següent enllaç www.insciu.me/jornadadrons. Les inscripcions estaran obertes fins dijous a la tarda i hi ha una limitació per la capacitat de l’espai.

 

Podeu consultar el programa complet de la jornada aquí.

 

Ocupació al Bages Industrial (OBI) és un projecte liderat per l’Ajuntament de Manresa i subvencionat per la Diputació de Barcelona que té els objectius de millorar la competitivitat de les empreses amb un fort arrelament a la comarca per reduir el seu risc de deslocalització, i de millorar l’ocupabilitat de les persones per tal de facilitar el seu accés al sector industrial del metall.

 

Visita a l’empresa Macsa

 

D’altra banda, el programa OBI, amb la col·laboració del  Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM), va organitzar la setmana passada una visita a l’empresa Macsa amb la finalitat de poder compartir un cas d’èxit dins la indústria 4.0. amb altres empreses de la comarca. Macsa va presentar un cas d’èxit basat en poder controlar, avaluar i reparar qualsevol tipus de maquinària mitjançant un suport remot APP. D’altra banda, l’empresa Alaned va exposar  quines són les diverses possibilitats d’aplicació de la Indústria 4.0; com el Big Data i el Business Intelligence.

 

Els organitzadors de l’acte van fer-ne una valoració positiva perquè va tenir molt bona rebuda i acceptació per part dels empresaris i professionals del sector industrial del Bages que hi van participar. Tots ells van arribar a la conclusió que la innovació cada vegada és més present a les nostres industries perquè és essencial que les empreses siguin més competitives.   

Documents relacionats

jornada acte drons
  • imagen