Acord de col·laboració per al projecte Mosaic per a persones amb malaltia mental i per al projecte de bugaderia social per a persones sense sostre

L’Ajuntament de Manresa atorga una subvenció total de 42.000 euros a la Fundació Germà Tomàs Canet per contribuir a la realització d’aquests dos projectes encaminats a assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i en situació de risc social.

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Germà Tomàs Canet han signat dos convenis de col·laboració a través dels quals el consistori atorga una subvenció de 37.000 euros per a la realització del projecte Mosaic, una iniciativa encaminada a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental; i una altra subvenció de 5.000 euros per al projecte de bugaderia social. 

 

L’acte de signatura ha anat a càrrec del l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; i la directora de la Fundació Germà Tomàs Canet, Anna Maria Prats. Hi ha assistit també la regidora d’Acció Social i Cooperació l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària.

 

El projecte Mosaic és un programa social que pretén assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i/o addiccions de la Catalunya Central. Depèn jurídicament de la Fundació Tomàs Canet i es gestiona amb la participació d'altres quatre entitats: Ajuntament de Manresa, Fundació Althaia, Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara i Comunitat de Germans de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu.


Els objectius del projecte són els de donar resposta a les necessitats d'oci, temps lliure, socials i laborals de persones amb malaltia mental; afavorir la seva inserció comunitària; donar una atenció complementària i coordinada amb la sanitària i sensibilitzar i implicar a la comunitat, les entitats i les administracions.

 

Així mateix, la Fundació Germà Tomàs Canet ha demanat col·laboració a l’Ajuntament perquè aquesta entitat té previst el desenvolupament d’un servei gratuït de bugaderia social per a persones sense sostre de Manresa, i continuar així impulsant accions de  prevenció  i atenció a persones de la ciutat en situació de risc social.

 

Documents relacionats

  • imagen