Els atractius turístics de Manresa s'exposen a l'Oficina de Turisme de Vic

L’exposició de Manresa es mostrarà a la capital osonenca fins al 30 de setembre.

imagen

L’Oficina de Turisme de Manresa ha preparat un muntatge expositiu sobre la ciutat que estarà present a Vic a fins al 30 de setembre. Durant aquesta primera setmana coincidirà amb el Mercat de Música Viva de la capital osonenca.

L’exposició té com a suport una recreació del Quiosc de l’Arpa de Manresa. El quiosc modernista conté fotos representatives de la ciutat. La proposta presenta certa interactivitat ja que les finestres del quiosc es poden obrir i cadascuna d’elles fa referència a un dels productes turístics de la ciutat, plantejant una pregunta que troba resposta a l’interior. Aquests productes són el turisme religiós, amb la ruta ignasiana, l’enoturisme, amb els cellers de la DO Pla de Bages, el turisme cultural de l’època medieval amb el Carrer del Balç, la Seu i el Museu Comarcal i finalment el turisme actiu i de natura amb La Sèquia i l’Anella Verda de Manresa. Amb les finestres obertes es poden veure dues imatges retroil·luminades de la ciutat.

Aquesta petita exposició sorgeix d’una proposta de col·laboració amb l’Oficina de Turisme de Vic amb la que hi haurà un intercanvi d’exposicions entre les dues poblacions fent-les coincidir amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa.

El quiosc de l’Arpa.

L’original del Quiosc de l’Arpa, ubicat en la plaça Fius i Palà al centre de la ciutat, i va ser projectat per Josep Firmat l’any 1917.

Aquest element de mobiliari urbà està considerat, tot i les petites dimensions, una perla del modernisme aplicat. L’original està construït per una base de pedra treballada amb ornamentació floral i geomètrica que contrasta amb un cos de fusta i vidre. El capdamunt està cobert amb una volta de canó en forma de creu amb alumini forjat que donen al quiosc un aire d’esveltesa.

Inicialment, i fins fa uns anys, va funcionar com a quiosc de premsa. Actualment es propietat de l’Ajuntam ent i, s’utilitza com apunt d’informació durant les fires i festes de la ciutat.

A partir de 1 d’octubre, l’exposició tornarà a l’Oficina de Turisme de Manresa, però al tractar-se d’un muntatge fàcilment transportable, es portarà a altres punts d’informació o recursos turístics de Catalunya, així com a fires de turisme, si s’escau.


Documents relacionats

  • imagen