L’Ajuntament no detecta problemes estructurals greus a l’edifici de la carretera del Pont de Vilomara afectat per un incendi però els veïns no poden tornar a casa avui

Personal tècnic de l’Ajuntament de Manresa, juntament amb Bombers, ha fet una inspecció a l’edifici de set plantes, situat a la carretera del Pont de Vilomara, afectat per un incendi aquest matí. En la inspecció no s’han detectat problemes estructurals greus al bloc. Tot i així, les 11 famílies que viuen a l’immoble no podran tornar-hi avui, pel fet que la policia científica ha de determinar les causes de l'incendi, i també pel fet que cal fer reparacions i hi ha restes de fum a l’interior de l’edifici.

L’incendi s’ha declarat al voltant de 2/4 de 10 del matí al número 150 de la carretera del Pont de Vilomara, concretament al tercer pis, primera porta. Aquest habitatge ha quedat molt afectat per les flames. A través del celobert, el foc s’ha propagat i ha afectat també el 5è 1a i el 2n 2a, amb algunes habitacions afectades en cadascun d’aquests dos pisos. El foc s’ha controlat a les 11 del matí.

 

El foc ha afectat totes les finestres del celobert, indret pel qual s'ha propagat l'incendi. A l’immoble hi ha 13 habitatges, dels quals 12 estan habitats, tot i que una de les famílies no hi viu en aquest moment. Els equips d’emergència han desallotjat tots els pisos. Fins a 2/4 d’1, dues persones han estat confinades al terrat de l’edifici: una persona amb mobilitat reduïda i una altra que ha accedit a l’edifici per col·laborar en el desallotjament i ajudar els veïns.

 

El sinistre ha provocat ferides lleus a quatre persones. Una d’elles viu al pis més afectat, i una altra és la persona amb mobilitat reduïda que ha quedat confinada al terrat. Tots dos han estan atesos per problemes respiratoris i ha estat donats d’alta. També han patit cremades lleus dos bombers que treballaven en l’extinció.

 

En la inspecció duta a terme a l’immoble, no s’han detectat problemes estructurals greus. El foc no ha afectat les bigues, tot i que s’han trencat alguns revoltons, per efecte de l'alta temperatura. Malgrat tot, s’ha determinat que avui els veïns no poden tornar a casa, pel fet que a l’edifici hi ha fum, s’han de fer reparacions i s’està pendent que la policia científica faci les investigacions per determinar les causes de l’incendi.  L’Ajuntament de Manresa ha ofert allotjament als veïns i veïnes que ho requerissin, però tots han comunicat que s’allotjaran a casa de familiars o amics aquesta nit. Aquest migdia els veïns han pogut anar entrant a casa, acompanyats de Bombers, a recollir algunes pertinences per passar la nit fora.

 

Demà dijous es durà a terme una reunió a l’Ajuntament de Manresa amb les persones afectades, per concretar si es poden tornar o no als pisos afectats, i valorar si cal reallotjar temporalment algunes famílies.