Avui s’ha inaugurat un itinerari botànic al Parc de Puigterrà amb la plantada de tres arbres

La creació d’aquest itinerari botànic, que consta de 27 arbres d’espècies diferents i identificades, és una de les novetats proposades per la Federació d’Associació de Veïns de Manresa, els administradors de la Festa de la Llum d’enguany.

imagen

Un Peral de flor, una Acàcia Taperera i una Sabona de la Xina són els tres arbres nous que llueixen, a partir d’avui, al Parc de Puigetrrà. Cap a les 12 del matí i després del pregó infantil, que s’ha dut a terme al Saló de Sessions, personalitats i alumnes s’han dirigit al Parc de Puigterrà per inaugurar un itinerari botànic que consta de 27 espècies arbòries identificades i senyalitzades.

 

La creació de l’itinerari botànic és una de les novetats d’aquesta edició de la Festa de la Llum i s’ha fet a proposta dels seus administradors, la Federació d’Associació de Veïns de Manresa.

 

A l’acte hi han participat la regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas; el president de la Federació d’Associació de Veïns de Manresa, Antoni Erro; el president de l’Associació Misteriosa Llum, Valentí Tatjé; i el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta.

 

També els han acompanyat alumnes de l’escola Renaixença que, organitzats en grups i ajudats pels serveis tècnics municipals de jardineria, han estat els encarregats de plantar els 3 arbres que se sumen als 7 que ja s’havien incorporat de nou amb motiu de l’efemèride. Abans de la plantada el regidor Serracanta s’ha adreçat als infants i els ha instat a “tenir cura dels arbres i del medi ambient”.

 

La intenció d’aquesta proposta és que se’n pugui fer un aprofitament didàctic per part dels centres educatius i la ciutadania en general i consagrar el Parc de Puiterrà com un autèntic pulmó verd al mig de la ciutat, un objectiu abastament reivindicat pels veïns.

 

Després de la plantació els menuts han pogut degustar una deliciosa coca amb una gominola en forma de cargol.

Documents relacionats

  • imagen