El termini per presentar fotografies al concurs "Viatgers Manresans i Petits Viatgers Manresans" acaba aquest dijous

Els premis per la categoria d’adults es lliuraran el 30 de setembre al Centre Cívic Selves i Carner juntament amb la foto més votada a la xarxa del Concurs Popular #viatgers2014 per a dispositius mòbils.  Els de la categoria infantil (de 6 a 12 anys) es lliuraran el 2 d’octubre, al Casal de les Escodines. 

imagen

Fins aquest dijous, 25 de setembre, es poden presentar fotografies a la novena edició del concurs de fotografia Viatgers Manresans  i a la segona edició del concurs Petits Viatgers Manresans, adreçat a infants de 6 a 12 anys.

Cada concursant pot presentar fins a tres obres inèdites i en un format de 40 x 50 cm en vertical, muntades sobre paspartú, amb mida d'imatge lliure i que no s’hagin presentat en edicions anteriors del concurs. S’accepta qualsevol tècnica fotogràfica excepte els fotomuntatges.

Les obres s’han de presentar per a qualsevol categoria als establiments Viatges Martí (C/ Pompeu Fabra, 9), Viatges Concord (Passeig Pere III, 53). També es poden presentar al Casal de les Escodines (C/ Sant Bartomeu, 50, matins i tardes) les obres de la categoria infantil, i al Centre Cívic Selves i Carner (només a les tardes, al C/ Bernat Oller, 14-16) les de la categoria d’adults. Les imatges també es poden enviar per correu o missatger amb els ports pagats. Al dors de l’obra s’hi ha de fer constar el títol, el nom, l’adreça i el telèfon de l’autor. Cal acompanyar-les amb el full d’inscripció.

Pel que fa al Concurs Popular #viatgers2014, hi pot participar qualsevol persona sense límit d'edat. Cal pujar les fotografies a Instagram a través d'un dispositiu mòbil Iphone o Android, amb l’etiqueta (hashtag) #viatgers2014 i el títol de la fotografia. Es premiarà la fotografia més votades pels usuaris de la xarxa social.

El concurs, convocat per l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa, té l’objectiu d’incentivar els fotògrafs amateus a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges i promoure aquelles fotografies de nivell més tècnic, artístiques i creatives. En el cas dels més petits i petites es vol incentivar l’afecció per la fotografia i la seva pràctica al llarg dels mesos d’estiu.

Vesprades temàtiques i exposicions de les fotografies

El 30 de setembre, a les 19.30h, el Centre Cívic Selves i Carner, acollirà l’entrega de premis del concurs “Viatgers Manresans”, la categoria d’adults, i inaugurarà l’exposició amb les fotografies presentades per tots els concursants. L’exposició es podrà visitar fins el 30 d’octubre els dies laborables de 16 a 21 h.

Pel que fa al lliurement de premis i la inauguració de l’exposició de fotografies dels infants de 6 a 12 anys, se celebrarà el 2 d’octubre al Casal de les Escodines, a les 18.30h. Es podrà visitar fins el 30 d’octubre, els dies laborables de 9 a 14 i de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
En paral·lel a l’entrega de premis i a les exposicions de fotografies presentades a concurs, tindran lloc al Casal de les Escodines i al Centre Cívic Selves i Carner les Vesprades Temàtiques, un seguit de xerrades relacionades amb la temàtica de viatges.

Així, el dia 30 de setembre a les 8h, un cop acabat el lliurement de premis, el Centre Cívic Selves i Carner acollirà la xerrada “Passejant pel Nil”, a càrrec de l’egiptòloga i professora col·laboradora d' Antiquitas, Cultura y Humanidades, Eva Mellado.

El dia 2 d’octubre, a les 20h, la directora del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central, Rosa Serrano, explicarà, al Casal de les Escodines, com viatgen i els problemes que afronten les famílies que tenen nens amb autisme, amb la conferència “Viatge i oci amb infants amb TEA(Trastorn de l’Espectre Autista)”.
La jornada seguirà amb la xerrada Colòmbia, un país sorprenent”, a les 21.30h, a càrrec de Pere Arenes, viatger amateur, que explicarà la seva experiència a Colòmbia.

El cicle i concurs Viatgers Manresans és organitzat per l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cultura), Foto Art Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Franquesa, Copernic, Villaplana, Viatges Martí, Juanola Photomaton, Soler Centre Visual, Farrés 39, Llibres Parcir, la Biblioteca El Casino, Antiquitas i Centre de Recursos en T.E.A de la Catalunya Central.

Documents relacionats

  • imagen