Arriba a Manresa l’exposició "Controles?" sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum

La mostra, que es podrà veure a l’Espai Plana de l’Om del 22 de febrer al 21 de març, va adreçada a adolescents, joves, famílies i professionals.

imagen

L’Ajuntament de Manresa porta a la capital del Bages l’exposició itinerant “Controles?”, que es podrà veure del 22 de febrer al 21 de març a l’Espai Plana de l’Om. La mostra, adreçada a adolescents, joves, famílies i professionals, té com a objectiu informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

 

 “Controles?” és una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l’edat d’inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure actituds responsables i saludables.

 

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues.

 

De forma complementària s’ofereixen també diverses activitats de suport al voltant de la mostra, com les visites dinamitzades, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

 

Els horaris de visita a l’Exposició de forma lliure són de dimarts a diumenge de 6 a 9 del vespre.

 

Visites dinamitzades

 

S’han ofert activitats dinamitzades a diferents agents de la ciutat i actualment hi ha un total de 36 grups que les han sol·licitat. Majoritàriament son centres de secundària, però també han fet la sol·licitud professionals d’àmbits diversos.

 

Els grups interessats a fer una visita dinamitzada han d’enviar un correu a manresajove@ajmanresa.cat o bé a sanitat@ajmanresa.cat.

 

Xerrada i visita dinamitzada per famílies

 

Altres activitats organitzades al voltant de la mostra són la xerrada Impacte del consum de drogues en l’adolescència. Com i quan parlo de drogues amb els meus fills i filles?, a càrrec de Jordi Bernabeu, psicòleg del CAS del Bages, Fundació Althaia de Manresa, que farà una valoració de l’impacte del consum de drogues a l’adolescència, i també donarà pautes de com abordar el tema des de l’àmbit familiar.

 

La conferència, que s’emmarca dins el cicle de xerrades que s’ofereixen per famílies programades des de la regidoria d’Ensenyament, tindrà lloc el dimecres 14 de març a les 7 de la tarda a l’Espai Plana de l’Om.

 

L’ultima de les activitats previstes  és una visita dinamitzada a l’exposició específicament per famílies, el dimarts 19 de març a les 6.30 de la tarda. La visita tindrà una durada d’una hora i cal enviar un correu electrònic a manresajove@ajmanresa.cat o bé sanitat@ajmanresa.cat o un wattsapp  al 648 19 35 80, per tal de confirmar el nombre de persones que  hi assistiran.

 

Assessoria de salut: drogues i addicció a les pantalles

 

L’Oficina Jove del Bages ofereix suport a les persones joves o famílies  amb el servei de l’Assessoria de drogues i addiccions a les pantalles, de forma confidencial i gratuïta durant tot l’any. Cal contactar a través del correu-e salutbages@oficinajove.cat o bé enviar un whatsapp al 670 22 81 58.

 

Documents relacionats

  • imagen