Manresa presenta la 4a edició de la Marxa per l'Anella Verda amb el repte d'aconseguir un rècord de participació

Fins al dia 2 d’octubre es poden fer les inscripcions anticipades per participar en la caminada curta, la caminada llarga, la pedalada amb BTT i la pedalada familiar que se celebrarà el diumenge 5 d’octubre.

imagen

La Marxa per l'Anella Verda celebrarà el diumenge 5 d’octubre la seva quarta edició amb sortida i arribada a la plaça de Sant Domènec, en el marc dels actes programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de Manresa i amb l’objectiu de continuar millorant el número de participants d’edicions anteriors.

Els detalls de la nova edició han estat presentats avui pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i el representant de l’Esport Ciclista Manresa; Ferran Molina. Els ha acompanyat també l’alcalde de Manresa i regidor d’Esports, Valentí Junyent.

Serracanta ha valorat positivament la celebració d'aquest quarta edició d'una Marxa “que va recollir l'any 2011 el testimoni de l’antiga Marxa del Terme i que per quart any consecutiu ens permetrà conèixer indrets de gran valor ambiental i de gran bellesa que tenim a la nostra ciutat”.

El regidor de Medi Ambient ha assegurat que confia que la Marxa es continuï consolidant i millori la participació de l'any passat i per això "hem posat uns preus econòmics -els mateixos que l'any passat- i unes proves assequibles a tots els públics per reforçar el caràcter popular de la prova i per intentar superar la participació de l’any passat”.

Serracanta ha volgut reconèixer "el suport de l’Esport Ciclista Manresà, del Centre Excursionista Montserrat, de les entitats de l’Anella Verda, de la comissió d’itineraris, dels tècnics d’Esports i Mobilitat, dels patrocinadors i del voluntariat. Sense aquesta suma d’esforços no seria possible organitzar una prova com aquesta”.

Per la seva banda, Ferran Molina ha detallat les característiques de la prova de BTT que “tindrà un recorregut molt atractiu i que passarà per paratges idílics, amb quatre avituallaments i amb diferents alternatives per als ciclistes que busquin una miqueta més de duresa”. El representant de l’Esport Ciclista Manresà ha donat les gràcies per continuar amb aquesta iniciativa esportiva i per comptar amb el seu club per gestionar la organització.

Proves per a totes les edats

Una caminada curta, una caminada llarga, una pedalada verda amb BTT i una pedalada familiar tornaran a ser les propostes d’una festa popular que permet descobrir nous indrets i conèixer millor l'entorn de Manresa, que ha esdevingut una zona de referència del lleure, amb espais singulars d'alt valor ambiental i paisatgístic, senders històrics, camins, miradors i molts més racons per descobrir ideals per fer-hi activitat física.

La Marxa està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Manresa i les entitats integrants de la Comissió de l'Anella Verda de Manresa, amb l'assessorament tècnic del Centre Excursionista Montserrat pels itineraris a peu i de l'Esport Ciclista Manresà per a la pedalada amb BTT.

La caminada curta tindrà un recorregut de 11 km i 250 metres de desnivell positiu, la caminada llarga serà de 18 km i 450 metres de desnivell positiu . Pel que fa a les pedalades, es tornarà a fer una pedalada familiar de 10 km amb un recorregut que combinarà camins de terra i asfalt i que enguany inclou una visita a la Torre Lluvià, una joia arquitectònica modernista en ple procés de restauració. La Pedalada en BTT tindrà un recorregut de 35 km i 700 metres de desnivell positiu, amb una variant opcional per als ciclistes amb més bona forma que tindrà un 1.040 metres de desnivell positiu.

Horaris de sortida

La sortida i arribada de la Marxa serà a la pla ça Sant Domènec amb els següents horaris:
• 08.30: Sortida BTT
• 09.00: Sortida caminada llarga
• 09.30: Sortida caminada curta
• 10.00: Sortida Pedalada Familiar - Pedalada Mobilitat
• 11.30: Inici del BiciMostra
• 14.00: Tancament de la Marxa
Mitja hora abans de cada sortida, caldrà recollir la polsera de participació.

Inscripcions i preu

Les inscripcions anticipades es poden fer fins el dijous 2 d’octubre per internet a l'adreça: www.anellaverdamanresa.cat o bé presencialment a les oficines de l’OAC de l’Ajuntament de Manresa, al Centre Excursionista Montserrat i l’Esport Ciclista Manresà.

El preu de la inscripció anticipada és de 6 euros per les persones no federades; 4 euros per als federats a la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) o a la FCC (Federació Catalana de Ciclisme). En aquest cas, caldrà donar el número de llicència en el moment de la inscripció i presentar el carnet el dia de la Marxa. També hi haurà un preu de 10 euros el Pack Familiar (1 adult + 1 menor fins a 16 any s).

El mateix dia de la prova, en cas que no s'hagin esgotat les previsions de 800 participants, es podran fer inscripcions a la taula de lliurament de dorsals de 8.30 a 10.00 hores amb un suplement de 3 euros.

La inscripció dóna dret a assegurança, avituallaments i obsequi de record. A més, l’organització disposarà d’un servei d’ambulància en cas d’accident durant la prova.

Quarta edició de la BiciMostra

Dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a l'arribada a la plaça Sant Domènec tindrà lloc la quarta edició de la BiciMostra, amb tot d'activitats i estands informatius d'empreses i entitats que presentaran les novetats. Des de les 11 del matí fins a les 2 de la tarda, a la Plaça Sant Domènec, es podran provar diferents tipus de bicicletes i veure exhibició de tricicles. Hi haurà també un servei d'ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes) per a comprovar l'estat de qualsevol bicicleta. Així mateix es farà promoció de bicicletes de segona mà.


Documents relacionats

  • imagen