Manresa obre una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb activitats diverses i millores a la via pública

L’objectiu és conèixer noves formes de mobilitat, deixant de banda el vehicle particular i explorant el camí cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

imagen

Manresa acull fins el 29 de setembre una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany porta per lema “ Fem el carrer més nostre”. Durant aquests dies es proposen activitats per conèixer noves formes de mobilitat, deixant de banda el vehicle particular i explorant el camí cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

Les activitats comencen aquest dimarts, dia 23 de setembre, amb els tallers de conducció segura en bicicleta a l’Escola l’Espill. Estan adreçats a 50 alumnes de 5è i 6è de primària i es farà una part teòrica dins l’aula, de9 a10.15 h;  i una part pràctica a la via pública, de 10.15 a 12.45 h.

El dijous, 25 de setembre, es presentarà el programa “Viatjo amb tu” a l’Institut Cal Gravat. Es tracta d’una sessió  de formació en transport públic urbà per a alumnes de 1er ESO, i es farà de 10 a 11 del matí. La sessió es repetirà a tots els centres que concertin la formació durant el primer trimestre del curs. L’any passat es va impartir a set centres amb la participació de 650 alumnes de 1er de ESO.

El dia 5 d’octubre serà el dia central de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Manresa, començant amb la pedalada familiar dins de la Marxa per l’Anella Verda de Manresa. Tindrà un recorregut d’11,5 km amb sortida i arribada a la plaça de Sant Domènec, a les 10 del matí, i la ruta passarà per la Torre Lluvià i el Gorg Blau. La inscripció anticipada es pot fer per Internet a la web de l’Anella Verda o presencialment a l’OAC, o també es podran fer inscripcions el mateix dia 5 d’octubre trenta minuts abans de l’inici.

El mateix diumenge, de 10 a14 h a la plaça de Sant Domènec, hi tornarà a haver la inspecció tècnica de bicicletes i es farà un taller de recuperació de bicicletes, a càrrec de Mbici i del programa Re-ciclo. Finalment, a la mateixa hora i al mateix espai, tindrà lloc també la mostra i el circuit de prova de bicicletes urbanes organitzat per Triskel 365.

Una altra iniciativa relacionada amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Manresa és la distribució d’un miler de tríptics informatius de la targeta de transport públic T-12 a vint centres d’ensenyament de la ciutat per tal que facin distribució als seus alumnes d’educació infantil.

Actuacions de millora a la via pública

A banda de les activitats esmentades, durant els propers dies es faran diverses actuacions de millora a la via pública amb l’objectiu de millorar la seguretat i conscienciar que opcions alternatives al vehicle privat com anar a peu, en bicicleta o transport públic poden ser més segures i confortables i, per tant, es poden utilitzar per fer els desplaçaments habituals dins la ciutat.

Les actuacions previstes són:

- Nou pas de vianants semaforitzat a la carretera de Cardona amb el carrer Dos de Maig

- Millora del camí escolar de les escoles Dominiques i Valldaura

- Instal·lació d’elements reductors de velocitat al carrer Carrasco i Formiguera (zona 30 – itinerari ciclista)

- Millora de la seguretat en passos dela Fontdels Capellans davantla Residènciad’avis

- Reductors de velocitat als Comtals

- Millores de visibilitat a passos de vianants (carrer Bilbao, plaça Catalunya, ...)

Concurs a Instagram

Coincidint també amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha organitzat per tercera vegada el concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram, “Apunta’t al Clic Mob!”. El concurs està obert fins al 30 de setembre i els participants hauran de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #mobilitat2014.

 

 

Documents relacionats

  • imagen