El camp de beisbol del Congost estrena banquetes per a jugadors i entrenadors

Les banquetes, de 10 metres de longitud per 2.40 de profunditat, s’han situat al costat nord i sud del camp, a una distància compromesa entre 15 i 20 metres respecte el vèrtex nord-est del camp.

 

imagen

El camp de beisbol del Congost ja llueix noves banquetes per a jugadors i entrenadors. L’acte de presentació d’aquest nou mobiliari esportiu s’ha fet aquest matí amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i del director tècnic de l’entitat Beisbol Manresa, Carles Fernández.

 

Jordi Serracanta s’ha mostrat “content de continuar millorant amb aquestes noves banquetes les instal·lacions del Beisbol, així com continuar reforçant la qualitat de les instal·lacions de l’anella esportiva del Congost”. En aquest sentit, el regidor d’Esports ha recordat la posada en marxa de l’Escola de Ciclisme, l’estrena de dues pistes de volei platja o fa només uns dies d’una estructura de Street Workout. Serracanta ha avançat també que “en aquests moments estem treballant també per tancar el projecte executiu per a la instal·lació de grades al camp de rugbi".

 

Carles Fernández també ha subratllat la “importància d’aquestes banquetes, perquè s’ha de tenir en compte que en l’esport dels beisbol, els jugadors passen molt temps esperant per batejar”. Aquesta instal·lació suposa “un toc de qualitat i són molt ben acollides pels equips que venen de fora". Ha avançat també que aviat afegirem al camp "una tanca interior per la zona d’escalfament”.  

 

L’estrena de les banquetes s’ha fet en paral·lel amb la celebració d’un partit amistós en el marc de l’intercanvi entre l’institut manresà de Cal Gravat i el Gresol Internacional American School, de Matadepera.   

 

Les noves banquetes del camp de beisbol del Congost tenen 10 metres de longitud per 2.40 de profunditat i s’han situat  al costat nord i sud del camp, fora del terreny de joc però just al costat del diamant (una entre el home i la 1a base i l’altre entre el home i la 3a base).

 

Cal destacar que en el beisbol la banqueta o dugout, per les característiques pròpies de la dinàmica del joc, adquireix un paper de vital importància ja que és l’espai ocupat per tots els jugadors/es de l’equip que en aquell moment no tenen activitat però han d’estar disponibles immediatament, per exemple els proper en sortir a batar, així com els entrenadors i personal autoritzat per la lliga.

 

Les banquetes tenen dos accessos pels extrems i un mur d’un metre d’altura al centre protegit amb una xarxa per tal que les pilotes no entrin a l’interior de la banqueta. També disposen d’una estanteria i d’un banc amb respatller per deixar el material esportiu (cascos, guants, bats, etc.).

 

A més, la de l’equip local incorpora un petit magatzem que es troba annexat de 4.20 metres de longitud per 2.30 de profunditat. Tot el projecte compta amb un pressupost de 33.890,53 euros.

 

Un esport en continu creixement

 

 

El Beisbol Club Manresa, fundat el 1992 i afiliat a la Federació Catalana de Beisbol i Softbol participa en diferents competicions catalanes, com el Campionat de Catalunya. Ha jugat a primera i segona divisió catalana i disposa també d’escola de beisbol. El març de l’any 2017 va inaugurar el camp de beisbol del Congost amb un partir Catalunya-França sub-19.

 

En aquests moments el club compta amb 85 jugadors en cinc categories i, com avançat Carles Fernández, aviat començaran 180 nens de primària (de 2on a 6è) d’escoles de Manresa, Sant Joan i Castellgalí que faran l’extraescolar de beisbol. “Un gran èxit de la campanya de promoció escolar que farà que el Beisbol Manresa sigui el club de l’estat amb el major nombre de jugadors federats”.

 

Documents relacionats

  • imagen