Manresa dona suport a la consulta del 9 de novembre amb els vots de CiU, ERC i CUP

L'Ajuntament ha celebrat aquest vespre un Ple extraordinari i urgent per aprovar una proposició que inclou el compromís del Consistori de facilitar els recursos per fer la consulta i fer una crida a la participació. PSC, PP i PxC hi han votat en contra.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat aquesta tarda una proposició de suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014 en un Ple ordinari i urgent que s’ha celebrat aquest vespre. Amb aquesta votació, impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Ajuntament es compromet també a facilitar els recursos per fer la consulta i a fer una crida a la participació.

La proposició, que s’ha aprovat amb els vots favorables de CiU, ERC i CUP i en contra de PSC, PP i PxC, planteja  “donar ple suport al President i al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

L’alcalde, Valentí Junyent, un cop acabada la votació, ha afirmat solemnement que “portaré aquest acord de Ple al President, amb orgull i en nom de Manresa, el proper 4 d’octubre en l’acte que es farà al Palau de la Generalitat”.

El públic que omplia la sala de plens, i que ha aplaudit les intervencions favorables a la proposició, s'ha posat dret després de la votació i ha cridat "independència" al temps que es desplegaven algunes estelades.

Prèviament a la votació, el grup municipal del PSC havia presentat una esmena en la que apostava per una reforma constitucional cap al federalisme que ha estat rebutjada en rebre només els vots dels regidors socialistes.

Avui s’han fet 379 plens dels 666 que s’han convocat

Manresa ha estat un dels 379 ajuntaments catalans que, segons l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), han convocat avui plens extraordinaris per donar suport a la convocatòria de la consulta, el que representa més d’un terç dels ajuntaments catalans.

L’AMI assegura que 666 ajuntaments catalans -al voltant del 70% del total- ja han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar tots els recursos necessaris per fer-la possible. També es preveu que l’aprovin les quatre diputacions -la de Lleida ja ho ha fet aquest matí- i alguns consells comarcals, fins ara n’hi ha 19 confirmats.

Els acords sorgits dels plens extraordinaris es comunicaran en el període de cinc dies des de la seva aprovació al President de la Generalitat, a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, i els seran lliurats pels propis alcaldes i alcaldesses amb el màxim rigor institucional, en un gran acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dissabte 4 d’octubre.

Documents relacionats

  • imagen