Manresa estrena la nova pista poliesportiva coberta de l'institut Lacetània

Les obres les ha portat a terme el departament d’Ensenyament conjuntament amb l’Institut. Properament se signarà un conveni entre el centre escolar i l’Ajuntament de Manresa perquè la pista pugui ser utilitzada pels clubs esportius de la ciutat fora de l’horari lectiu.

imagen

L’institut Lacetània de Manresa ha celebrat avui l’acte de presentació de la pista poliesportiva coberta, uns  treballs de remodelació que han estat impulsats pel departament d’Ensenyament de la Generalitat conjuntament amb el centre d’ensenyament de secundària manresà.

L’acte d’estrena d’aquest equipament esportiu ha comptat avui amb l’assistència  d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Catalunya Central, Dolors Colell; i el director de l’institut Lacetània, Francesc Delis. Hi ha  assistit també la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich; tècnics municipals, d’Ensenyament i representants del centre educatiu.

Les obres han consistit en la substitució  del paviment dur de ciment existent per una pista nova de parquet  flotant; la substitució de les cistelles de bàsquet fixes per  retràctils i amb un sistema que permet plegar-les i guanyar en polivalència de  la pista esportiva. Prèviament, es va realitzar uns treballs d’aïllament del sostre del pavelló per evitar filtracions d’aigua de pluja existents.

 

El regidor Serracanta s’ha mostrat “content” per aquesta remodelació que suposa una millora considerable dels estàndards de confort d’aquests equipament i nivell de prestacions. D’aquesta manera, la ciutat guanya un nou espai  que permet augmentar les hores disponibles de pista coberta per donar  resposta a les necessitats de més espai per part de clubs esportius. La  pista permet la pràctica poliesportiva: voleibol, bàsquet, gimnàstica,  futbol sala, etc...

 

El regidor d’Esports ha manifestat que en els propers dies se signarà un conveni d’utilització d’aquest espai entre l’institut l’Ajuntament de Manresa, per tal que  aquesta nova pista poliesportiva coberta pugui ser utilitzada pels clubs  esportius de la ciutat que fins ara tenien limitat el seu creixement per manca d’espais d’entrenament en pavellons poliesportius. Concretament es tracta dels clubs Volei 6 Manresa, Associació Esportiva La Salle  i Manresa Futbol Sala.

 

Des de la regidoria d’Esports s'agraeix l’esforç fet pel departament i  l’institut, una iniciativa que va en la línia de la optimització dels espais esportius  públics de la ciutat i en aquest cas de centres educatius fora de l’horari lectiu, com ja passa per exemple a l’institut Lluis de Peguera.

 

La idea és incorporar equipaments que obren a les tardes, i que donen  resposta a l’augment de la demanda de pràctica esportiva dels clubs de  la ciutat.

Una inversió de 45.000 euros

 

Dolors Colell ha manifestat la “satisfacció per tirar endavant aquest compromís i donar resposta a una demanda tant del centre educatiu com de la ciutat” i ha subratllat “la voluntat de continuar fent que dels espais públics se’n beneficiï la ciutadania”. La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Catalunya Central ha informat que el cost global de la remodelació ha estat d’uns 45.000 euros (més de 38.000 d’Ensenyament i uns 6.000 de l’Institut Lacetània”.

Al seu torn, Francesc Delis s’ha mostrat “encantadíssim de col·laborar en aquesta iniciativa  a tres bandes, que beneficia al nostres alumnes però que també està a disposició de la ciutat”.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen