13 ciutats catalanes presenten dijous a Sabadell un nou estudi comparatiu de la seva evolució socioeconòmica

Durant la presentació de l’Informe Perfil de la Ciutat, que compta amb la participació de l’Ajuntament de Manresa, tindrà lloc una conferència sobre les oportunitats del Big Data.

El Vapor Llonch de Sabadell acollirà aquest dijous 25 de setembre la presentació dels principals resultats de l’Informe “Perfil de Ciutat ”, una nova edició del nou estudi comparatiu de l’evolució socioeconòmica de 13 ciutats catalanes, entre les quals hi ha Manresa. L’acte, gratuït i obert a tothom, s’iniciarà a dos quarts de deu amb una presentació institucional i a continuació tindrà lloc l’exposició de l’edició 2014 a càrrec del Cap de l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Muñoz com a representant del grup del Perfil de la Ciutat. 

L’informe “Perfil de la Ciutat” arriba a la seva cinquena edició i és fruit del treball de la xarxa que també té per nom Perfil de la Ciutat, integrada per tretze observatoris d’economia local. Els observatoris que formen part d’aquest projecte són instruments d’anàlisi socioeconòmic que depenen dels seus respectius Ajuntaments i s’han agrupat amb l’objectiu de ser una eina de suport per a la mesura de la realitat socioeconòmica de les ciutats.

Els municipis que hi participen són municipis que per les seves característiques formen part d’un mateix sistema de ciutats mitjanes. En tractar-se de municipis de mides similars es poden comparar dades per avaluar més detingudament la situació del propi municipi. La xarxa “Perfil de la Ciutat” està integrada en aquests moments pels municipis de Manresa, Sabadell, Barberà del Vallès, Girona, Granollers, Lleida, Mataró, Mollet, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès. El projecte està obert a altres ciutats de tipus mitjà d’arreu de Catalunya.

En el marc d’aquest acte de que es farà dijous s’ha previst també una c onferència amb el títol “Les oportunitats del Big Data per a les empreses i les administracions públiques”. Victor Oliver, soci director de RocaSalvatella consultora experta en transformació digital dels negocis i les organitzacions, intervindrà per tal d'explicar les oportunitats que ofereixen les dades massives de diferents fonts a l’abast de la gent per tenir informació d’utilitat per plantejar o redefinir negoci o actuacions públiques.

Víctor Oliver

Víctor Oliver, és Llicenciat en Enginyeria Industrial Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té més de 15 anys d'experiència en el sector del màrqueting i ha impartit sessions de formació de màrqueting digital a ESADE i ESIC. Víctor Oliver és expert en desenvolupament de negoci i venda directa per Intern et, té una àmplia experiència en entorns mòbils i en el sector turístic. Comparteix amb l'equip de RocaSalvatella seva vocació per explorar les oportunitats que es deriven del canvi digital.

Inscripció

Les persones interessades en assistir-hi a la presentació de l’Informe i la conferència sobre les oportunitats del Big Data poden formalitzar la seva inscripció a través d’Internet. Des del web de la xarxa Perfil de la Ciutat es pot omplir el formulari d’inscripció on line. L’adreça és http://www.perfilciutat.net/