L’Ajuntament renova amb tecnologia LED l’enllumenat de la rotonda dels Mossos

S’han substituït sis projectors que suposaran un estalvi anual de 15.120 kWh i un estalvi econòmic de 2.268 euros

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha finalitzat els treballs de renovació de l’enllumenat de la rotonda propera a les dependències dels Mossos d’Esquadra. L’actuació ha consistit en la substitució de 6 antics projectors de vapor de sodi d’alta pressió per sis nou projectors amb tecnologia LED. La substitució suposa un estalvi de potencia instal·lada de 3,6 kW, que equival a un estalvi anual de 15.120 kWh.

 

El cost total de l’actuació ha estat de 9.246 euros que, tenint en compte un cost del kWh de 0,15 euros, suposa per a la ciutat un estalvi econòmic anual de 2.268 euros, que amortitzaran la inversió en 4 anys.

 

Els nous projectors estan a un alçada de 30 metres. En aquests moments, aquest enllumenat públic està en funcionament 4.200 hores l’any. Tenint en compte  que aquesta tecnoligia LED té una vida útil de 50.000 hores, es preveu que la vida d’aquests nous projectors serà aproximadament de 12 anys.

 

Aquests treballs realitzats són un pas endavant més dins de les actuacions impulsades els darrers anys per la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, per anar substituint de forma progressiva les antigues làmpades de vapor de sodi per les noves de tecnologia LED a molts punts de la ciutat, i amb l’objectiu  d’aconseguir  un estalvi energètic, econòmic i mediambiental i d’afavorir la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes gràcies a la qualitat lumínica que aporta la llum blanca als carrers.

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen