Manresa 2022 posa en marxa el Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià que se celebrarà el 13 i 14 d’abril

Aquest nou torneig inclou les modalitats 3x3 i la tradicional 5x5 en pista. En la primera, que es jugarà a les places Porxada i Sant Domènec, està oberta a les categories Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, tant en masculí com en femení. El cost de la inscripció és de 40€ per equip i ja es poden tramitar online clicant ÁQUÍ

imagen

L’Ajuntament de Manresa i la delegació de la Federació Catalana de Basquetbol a les Comarques Centrals, conjuntament amb la col·laboració dels clubs de bàsquet de la ciutat (CB Manresa 2015, AE La Salle, Fundació Joviat i Bàsquet OMS) i amb el suport de l’Obra Social la Caixa organitzen la 1a edició del Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià que es desenvolupa en el marc del projecte Manresa 2022 on turisme i esport es fusionen.

 

Avui en roda de premsa els regidors de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet -Turisme i responsable del projecte Manresa 2022- i Jordi Serracanta –Esports- han explicat els detalls i filosofia del nou torneig. També els han acompanyat membres del diferents clubs de bàsquet participants i el delegat a Manresa i les comarques centrals de la Federació Catalana de Basquetbol, Fernando Peñarrubia, que n’ha explicat el funcionament i la dinàmica de partits.

 

Tan Serracanta com Calmet han realçat la fusió de l’esport amb el projecte Manresa 2022, que és el paraigua de tot un conjunt de dinàmiques i sinergies que tenen per objectiu la projecció de la ciutat, tan en l’àmbit urbanístic, com turístic i cultural, entre d’altres. Així, en el programa Manresa 2022 l’esport hi vol jugar un paper important, especialment el bàsquet, que és símbol d’identitat de Manresa i que es fa possible gracies a la implicació dels equips de la ciutat.

 

Circuit 3x3 de la FCBQ

 

El Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià que se celebrarà el 13 i 14 d’abril i inclourà les modalitats de 3x3, que es jugarà a les places Porxada i Sant Domènec, i la tradicional de 5x5 en pista en la categoria de Premini Masculí i Femení.

 

En la modalitat 3x3 les categories d’edat permeses són: Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, tant en masculí com en femení, i s’aplicarà el reglament 3×3 FIBA en totes. Cada categoria comptarà amb un equip guanyador. El cost de la inscripció és de 40€ per equip i es poden tramitar online ÁQUÍ

 

Enguany és la segona edició del Circuit 3x3 de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Es tracta d’un projecte obert a tothom que vol potenciar, promocionar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet i per a totes les edats. Atès que properament aquesta modalitat serà olímpica, a la vegada també es pretén  consolidar el bàsquet 3×3 i incrementar la presència del Circuit a nivell europeu.

 

Així, Sant Julià de Vilatorta, Lleida, Viladecavalls, Banyoles, Caldes de Malavella, Manresa, Badalona, El Masnou, Igualada, Sabadell, Mataró, Tarragona i Torelló són les seus d’aquesta nova edició que, com l’any passat, clourà amb una Gran Final prevista enguany per a finals de juliol.

 

A Manresa La categoria del 3x3 preinfantil està reservada als equips que representen les regions per on transcorre el Camí Ignasià. Així doncs hi participaran les seleccions d’Euskadi, Navarra i Rioja, més 3 territorials catalanes: Lleida, Anoia i Bages. Es lliurarà a tots als participants un Welcome Pack  amb la samarreta oficial del Torneig de Bàsquet 3x3 del Camí Ignasià.

 

Modalitat del 5x5

 

La modalitat del 5x5 Premini arrencarà el dissabte 13 d’abril a la tarda i finalitzarà l’endemà, diumenge a la tarda i es disputarà al Complex del Vell Congost el quadre Masculí i al Pavelló de l’Ateneu les Bases el quadre Femení. Aquest agafa el relleu del tradicional Torneig de Premini que ha organitzat des de l‘any 2014 el Bàsquet Manresa.

 

Enguany rep aquest impuls i afegeix, com a novetat, la categoria femenina a la competició i també la participació d’equips que representaran les regions per on transcorre el Camí Ignasià.

 

A hores d’ara, a banda dels equips amfitrions de la ciutat i equips catalans de Lleida i Igualada, de fora de Catalunya hi ha confirmats els següents: els equips Masculins i Femenins dels col·legis Iraurgi d’Azpeitia (Inici del Camí Ignasià), San Ignacio de Pamplona i l’equip masculí del El Olivar i l’equip femení del El Salvador de Saragossa.

 

Per últim cal destacar que, a més de la competició, el Torneig de Bàsquet del Camí Ignasià comptarà amb dos actes socials:

 

La inauguració oficial, que coincidirà amb les finals del torneig del 3x3, el dissabte a la tarda, i que tindrà lloc a l’Espai Manresa 1522, que és l’equipament que té per objectiu explicar com era la ciutat que va acollir Sant Ignasi de Loiola fa gairebé 5 segles, amb el conjunt escultòric L’Acollida a la Plaça Fius i Palà.

 

Així com l’assistència dels equips i seleccions de fora de Catalunya al partit de la lliga ACB entre el Baxi Manresa i Delteco Gipuzkoa Basket Club.

Documents relacionats

  • imagen