Els consellers infantils presentaran les seves propostes als caps de llista que concorreran a les properes eleccions municipals

L’acte tindrà lloc aquest dimecres, a les 18 h, a la sala d’actes de la FUB 2, i estarà conduït per la periodista Rosa Clarena


imagen

Els caps de llista dels partits polítics i formacions que tenen previst concórrer a les properes eleccions municipals escoltaran aquest dimecres de primera mà quines són les propostes dels consellers i conselleres infantils per a la ciutat de Manresa. L’acte, obert  a tothom, tindrà lloc a les 18 h, a la sala d’actes de la FUB 2, i serà conduït per la periodista Rosa Clarena.

Els consellers/es infantils és un òrgan de participació que es va crear fa tres anys i està format per una trentena de nens i nenes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de la ciutat de Manresa.

L’existència d’aquest òrgan és un projecte que té l’objectiu de potenciar la participació infantil a la ciutat. Al llarg dels diferents anys els infants han aportat el seu gra de sorra en diferents processos participatius que s'han anat fent. El curs passat, per exemple, van estar treballant el foment de la lectura i van presentar un projecte als pressupostos participatius: les casetes de llibres per barris, així com també van fer propostes pel nou Pla d’Infància de l’Ajuntament i van participar a la proposta del Consell Comarcal del Bages sobre el bon tracte a la gent gran.

Aquest any, i amb la proximitat de les eleccions, se'ls va proposar elaborar el seu propi “programa electoral”. Per aquest motiu, els mateixos nens i nenes han convidat a tots els/les caps de llista a les eleccions municipals a Manresa a escoltar les seves propostes.

Les propostes que es presentaran estan estructurades en diferents àmbits: Família i necessitats socials; Integració i discapacitats; Noves tecnologies; Violència i seguretat; Educació; Medi Ambient i Participació Ciutadana.

Un cop presentades les propostes s’obrirà un torn de preguntes perquè els caps de llista puguin fer preguntes als consellers i conselleres infantils.

 

 

Documents relacionats

  • imagen