Els consellers infantils de Manresa presenten el seu ‘programa electoral’ amb més de 40 propostes als candidats a les properes eleccions municipals

Candidats i representants de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del proper 26 de maig van prendre nota, ahir, de les propostes que els van exposar els representants del consell infantil de Manresa, integrat per una trentena d’alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. Els infants i adolescents havien treballat prèviament les seves propostes, agrupades en set àmbits, i els candidats els van agrair la feina i es va comprometre a tenir en compte les aportacions.


imagen

La sala d’actes de la FUB2 va acollir ahir a la tarda l’acte en què els caps de llista o representants dels partits polítics i formacions que tenen previst concórrer a les properes eleccions municipals van escoltar quines són les propostes dels consellers i conselleres infantils per a la ciutat de Manresa. L’acte, obert a tothom, va ser conduït per la periodista Rosa Clarena i hi van participar Valentí Junyent (Junts per Manresa); Marc Aloy (ERC); Roser Alegre (Fem Manresa); Andrés Rojo (Ciutadans); Joan Comas (PP); Ana Querol (Manresa en Comú), i Marc Olivé (Primàries Manresa).

 

Una representació de la trentena de membres del consell infantil van explicar les seves propostes, més de 40, agrupades en set àmbits: integració i discapacitats; tecnologia; violència i seguretat; educació; medi ambient; participació ciutadana; i oci, cultura i temps lliure.

 

Que tots els infants tinguin les necessitats bàsiques cobertes i menjar de manera equilibrada; que es tingui en compte els infants amb discapacitat; que es potenciïn les famílies d’acollida; que es creï un espai ‘gamer’ (de videojocs) i hi hagi wifi gratuït al carrer; millorar la seguretat als carrers; fer més camins escolars; potenciar les activitats extraescolars; fer més biblioteques, més parcs i zones de jocs; subvencionar vehicles elèctrics; promoure més el reciclatge; que els infants puguin participar en consultes; programar més espectacles infantils... són algunes de les propostes que els consellers i conselleres van exposar i que un cop finalitzada la sessió van lliurar a cadascun dels representants dels grups polítics .

 

Posteriorment, els candidats o representants dels partits van prendre la paraula per fer la seva valoració de l’acte. Tots van felicitar els infants per la feina feta i es van congratular que Manresa tingui un òrgan format per infants i que treballi per fer una ciutat millor. També van prendre bona nota dels seus comentaris i es van comprometre a tenir-los en compte per acabar de confeccionar els programes amb què es presentaran a les properes eleccions municipals.

 

Els consell infantil és un òrgan de participació que es va crear fa tres anys i està format per una trentena de nens i nenes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de la ciutat de Manresa.

 

L’existència d’aquest òrgan és un projecte que té l’objectiu de potenciar la participació infantil a la ciutat. Al llarg dels diferents anys els infants han aportat el seu gra de sorra en diferents processos participatius que s'han anat fent. El curs passat, per exemple, van estar treballant el foment de la lectura i van presentar un projecte als pressupostos participatius: les casetes de llibres per barris, així com també van fer propostes pel nou Pla d’Infància de l’Ajuntament i van participar a la proposta del Consell Comarcal del Bages sobre el bon tracte a la gent gran. Aquest any, i amb la proximitat de les eleccions, se'ls va proposar elaborar el seu propi “programa electoral”.

Documents relacionats

  • imagen