Manresa acull aquest diumenge el primer Torneig Escolar de futbol Cruyff Courts 6vs6

El torneig se celebrarà al camp de futbol Cruyff Court Manel Estiarte, a la plaça Milcentenari, de 9 a 18 h.  Hi participaran 6 equips masculins i 2  femenins d’alumnat de 6è de primària de les escoles Sèquia, FEDAC Manresa, Bages i Renaixença.

 

imagen

El camp de futbol Cruyff Court Manel Estiarte, situat a la plaça Milcentenari de Manresa,  està en ple funcionament des del desembre passat, i aquest proper diumenge 7 d’abril, de 9 a 18 h, serà l’escenari del primer Torneig Escolar Cruyff Courts 6vs6, amb la participació de 6 equips masculins i 2 femenins d’alumnat de 6è de primària de les escoles Sèquia, FEDAC Manresa, Bages i Renaixença.

 

La peculiaritat d’aquest torneig és està organitzat mitjançant el projecte dels Herois del Cruyff Court, que consisteix en una iniciativa en la qual un grup de joves que són habituals usuaris d’aquest camp, contribueixen a la dinamització d’aquest espai organitzant un torneig de futbol (la Fase Local del Cruyff Court 6vs6) i així aquests nois i noies esdevenen un exemple a seguir dins del seu barri i, alhora, tinguin l’oportunitat de descobrir i desenvolupar els seus talents.

 

A Manresa, aquest joves organitzadors (Esmeralda, Ayman, Mohamed i Mosab), tutoritzats conjuntament per la regidoria de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Manresa, durant 8 setmanes han realitzat les diferents tasques d’organització, disseny i difusió del torneig així com les diferents activitats paral·lels que els nens i nenes participants hi podran trobar (activitats lúdiques, esmorzar, premi al respecte ...).

 

Els equips guanyadors (masculí i femení) representaran Manresa a la Semifinal del que es celebrarà a Martorell durant el maig. La Final es disputarà a  Igualada al juny.

 

Un torneig que es disputa arreu del país


El Cruyff Courts 6vs6 és un torneig de futbol per a nens d'entre 10 i 12 anys, organitzat per joves que van participar en el programa Heroes of the Cruyff Courts. El torneig se celebra als diferents Cruyff Courts de tot el país. El torneig comença amb les fases preliminars, seguit de les semifinals i una fase final.  El respecte és el principal valor del torneig. Tots els participants signen la bandera de respecte, comprometent-se a respectar a la resta de participants, dins i fora del camp.

 

La Fundació Cruyff ajuda als nens amb més necessitat a través de l'esport. A més de l'exercici físic, el desenvolupament personal dels infants i dels joves és un altre objectiu fonamental. I per satisfer les dues necessitats es va desenvolupar el programa Heroes of the Cruyff Courts, que permeten als joves descobrir i desenvolupar els seus talents, alhora que se'ls estimula a aprendre alguna cosa nova en benefici de la comunitat.

 

Fomentar l’esport i inculcar valors

 

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir elsedentarisme i l'obesitat infantil.


El camp instal·lat a Manresa, apadrinat per Manel Estiarte, se suma al Cruyff Court Andreu Fontàs de Banyoles, el Cruyff Court Les Roquetes de Ronaldinho, el Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, al Cruyff Court Sergio Busquets  de Badia del Vallès, al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur, al Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet i al Cruyff Court Ronald Koeman de Sant Vicens del Horts. L'embrió d'aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández a Terrassa, que va posar els fonaments de l'acord.

 

Eina d'inclusió social a bell mig del Centre Històric

 

La instal·lació d'aquest nou camp a Manresa respon a l'aposta de l'Ajuntament per continuar les iniciatives per a la millora i la rehabilitació del Centre Històric de la ciutat, així com per desenvolupar el pla urbanístic d'aquest espai de la plaça Milcentenari que està qualificat com a zona verda -com a parc públic- des del pla general del 1981 i que ha mantingut aquesta qualificació tant en el pla del 1997 com en el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es va aprovar l'any passat.

 

Des del govern municipal es considera que aquesta nova instal·lació contribueix també a ajudar als i els  joves a fer esport en un entorn segur, especialment en una zona de la ciutat on hi ha manca d'instal·lacions esportives, així com per fomentar la pràctica esportiva com a eina educativa i de cohesió social.

 

Pista pública d'ús lliure

 

El Cruyff Court  Manel Estiarte té el caràcter de pista pública d'ús lliure, tot i que l'Ajuntament de Manresa fa reserves d’activitats organitzades, sobretot per entitats que treballen en l’educació en el medi obert, com són Joves Nucli Antic, el Casal de Joves la Kampana, Associació de Veïns Barri Antic, Centre Obert del Casalot. El sistema de reserva està gestionat  a través de la regidoria d'Esports, i que també permet fer-se on line.

 

Documents relacionats

  • imagen