Uns 250 estudiants participen en les dinamitzacions de l’Oficina Jove del Bages per ensenyar a fer un bon ús de les pantalles

Les dinamitzacions s’han dut a terme a 10 centres de secundària, a l’UPC i a la FUB i es tractava d’ensenyar als estudiants una sèrie d’imatges polèmiques per incitar al debat i mostrar-los un qüestionari que contenia diverses preguntes per reflexionar sobre la relació que s’estableixen amb les pantalles i per detectar si se’n fa un ús excessiu.

imagen

L’Oficina Jove del Bages s’ha desplaçat, durant aquest setmana, a 10 centres d’educació secundària i a les dues universitats de Manresa, FUB i UPC, per  parlar amb els i les estudiants de l’ús que fan del mòbil, les xarxes socials, l’ordinador.

 

Així, uns 200 joves als centres dels secundària i al voltant de 50 persones a les universitats han participat en una activitat de dinamització que consistia en visionar una sèrie d’imatges polèmiques que incitaven al debat i omplir un qüestionari que contenia diverses preguntes per reflexionar sobre la relació que s’estableixen amb les pantalles i per detectar si se’n fa un ús excessiu.

 

Els estudiants s’han mostrat oberts a explicar les seves pròpies experiències i les problemàtiques que es generen de l’ús excessiu de les pantalles entre les persones joves. Aquesta activitat ha estat a càrrec de la dinamitzadora del Punt al Pati i de l’educadora de l’Assessoria de salut: drogues i usos de pantalles.

 

Al mateix temps també s’ha proporcionat informació i consells per fer un bon ús d’aquests elements tecnològics, com per exemple: fixar-se horaris i complir-los per aquells que dediquen massa temps a les pantalles; continuar fent les activitats habituals (treballar, estudiar, extraescolars...); pensar-s’ho bé abans de publicar una fotografia o informació a les xarxes Socials, etc.

 

L’era tecnològica

 

L’actual època de progrés tecnològic accelerat provoca grans canvis a nivell social i relacional, entre d’altres, i és evident que se’n deriven tant oportunitats com riscos. La presència dels i les joves a les xarxes socials és molt alta i esdevé una esfera de relació social. Per aquest motiu l’educació ha de prendre consciència de la situació i acompanyar a la població juvenil a fer-ne un bon ús.

 

Per aquest motiu, la permanència de les TIC pretén oferir un espai als i les joves per parlar sobre la influència de les noves tecnologies i les xarxes socials. D’aquesta manera, conscienciar i debatre sobre les hores d’utilització, la dependència que generen, les facilitats de comunicació que ofereixen, etc.

 

L’Oficina Jove del Bages ofereix un servei confidencial i gratuït que funciona tot l’any i s’adreça a les persones joves de la comarca del Bages, professionals i/o familiars que tinguin consultes o bé necessitin informació sobre el consum de drogues i/o els usos de les pantalles (mòbil, ordinador, xarxes socials, TV, videojocs, etc.) entre les persones joves. Per contactar-hi cal enviar un correu electrònic a salutbages@oficinajove.cat o bé fer un WhatsApp al 670228158.

Documents relacionats

  • imagen