Manresa presenta el punt PAE per a la creació d'empreses de forma ràpida i econòmica

El regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, i el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil, han visitat aquest matí el Punt d’Atenció a l’Emprenedor que funciona des del mes de juny a la seu del CEDEM, al Palau Firal.

imagen

El regidor d’Hisenda i Governació de l’Ajuntament de Manresa, Josep Maria Sala, i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha participat avui en l’acte de presentació del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), el nou servei que funciona a Manresa des del juny passat a les instal·lacions del CEDEM al Palau Firal amb l’objectiu d’oferir als emprenedors la possibilitat de constituir empreses de forma ràpida i econòmica.

Des del mes de juny el Centre Desenvolupament Empresarial de Manresa està adherit a la Xarxa PAE –Punt d’Atenció a l’Emprenedor- que permet constituir empreses telemàticament de forma ràpida i econòmica i estalviant tràmits directes de gestió davant organismes com Hisenda (AEAT) o la Seguretat Social.

Aquest nou servei és possible després que el CEDEM es va donar d’alta en la xarxa de punts PAE i d’acord amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Ministerio de Indústria, Energía y Turismo, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa.

Segons Ferran Civil, “fins ara hi havia 21 punts PAE públics i n’hem creat 21 més, entre els quals hi ha el de Manresa, que a més és el primer que presentem de forma pública i oficial”, segons ha apuntat Civil.

Josep Maria Sala ha explicat que, des de la seva posada en marxa, el punt “ja ha tirat endavant dos projectes el juliol, un al setembre, i de cara a l’octubre n’hi ha un a punt de tancar-se i dos més en marxa”. El regidor ha volgut deixar clar que el servei és gratuït i i cal demanar cita prèvia.

Les tipologies d'empresa que es poden constituir mitjançant aquest nou servei són les d’Empresari individual ( Autònom) i Societat Limitada (SL).

Els punts PAE s’encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, l’arrencada efectiva de la seva activitat i el seu desenvolupament a través de la prestació de serveis d’informació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial, i permeten, també, iniciar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa a través del Documento Únic Electrònic (DUE).

En aquest sentit Civil ha manifestat que “Espanya no és un dels estats que més faciliten la creació d’empreses, de fet, —ha dit —, es troba en el 52è lloc de la llista, i en el 147è en relació al temps que tarden les empreses a tramitar la seva constitució”.

La tramitació telemàtica implica els diferents organismes competents en la creació d’una empresa, permetent la comunicació entre ells, evitant la major part dels desplaçaments i accelerant la creació de la mateixa, per tant és més àgil que la tramitació presencial.

Els PAE depenen d’entitats públiques o privades

Els punts PAE poden dependre d’entitats públiques o privades, col·legis professionals, organitzacions empresarials o cambres de comerç. Aquests centres han de signar un conveni amb el Ministerio de Industria, Energía y Turismo per poder-hi actuar. La Dirección General de Industria de la Pequeña y Mediana Empresa disposa d’un buscador para localitzar el PAE que més li convingui a l’emprenedor.

Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor es recolzen en el sistema d’informació CIRCE -Centro de Información y Red de Creación de Empresas- per crear empreses, i en concret en un dels components que el formen: el Sistema de Tramitació Telemàtica (STT).

Per més informació podeu trucar al 93.878.76.25 o per e-mail cedem@ajmanresa.cat 

Documents relacionats

  • imagen